Tàrrega tindrà llest el protocol per prevenir violències sexuals a principis d'any

Crònica Local

Imatge de la sessió celebrada dissabte passat
Imatge de la sessió celebrada dissabte passat | Urgell TV

L'Ajuntament de Tàrrega comptarà amb quin protocol per prevenir violències sexuals en espais de lleure i festes a començaments del 2019, abans de la celebració del Carnaval. Per a la seva elaboració aquests dies s'han dut a terme dues activitats. Divendres passat, una marxa exploratòria per determinar possibles zones insegures i, dissabte, una comissió participativa per recollir propostes.

La sessió celebrada dissabte passat sota la coordinació de l'Observatori Noctambul@s és una de les darreres activitats de la fase de diagnosi d’aquest protocol, i ha estat obert a tots els veïns i veïnes de la ciutat. El principal objectiu d’aquesta activitat, així com de les enquestes i grups de discussió amb experts que s’han fet fins al moment, és conèixer les dinàmiques d’oci al municipi i saber com incidir-hi.

Es preveu que el text estigui finalitzat el pròxim mes de gener, i que a més de servir com un recurs tècnic, compti amb un conjunt d’accions de sensibilització. El protocol per prevenir violències sexuals en espais de festa i oci és una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat per tal de dotar-se d’una eina per garantir unes festes segures i lliures de violències. 

 

Denuncien una agressió LGBTIfòbica

La Forja Tàrrega va informar el passat cap de setmana a les xarxes socials que un noi havia patit una agressió LGTBIfòbica en un conegut pub de la ciutat. Segons explica, l'agent de seguretat del local va demanar a la víctima de la discriminació que deixés de ballar com ho feia si no volia que se'l fes fora del local. El jove va fer-li cas, però un amic seu es va indignar i va anar a parlar amb la gerent del local,  que va corroborar la versió del responsable de seguretat de l'establiment. Davant això, es va posar en contacte amb la Forja per denunciar els fets.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article