La CUP de Tàrrega presenta esmenes al procés de selecció del nou director executiu de FiraTàrrega

Crònica Local

Imatge d'arxiu de taquilles de FiraTàrrega
Imatge d'arxiu de taquilles de FiraTàrrega | CUP Tàrrega

La CUP de Tàrrega ha presentat observacions i esmenes al text inicial on es recullen les bases pel procés de selecció de la plaça de direcció executiva de FiraTàrrega en l'última reunió del Consell d'Administració de Fira Tàrrega, celebrada ahir dilluns.

La formació va observar que dins l'apartat “valoració de les competències professionals requerides” es podien assolir fins a 20 punts en el concurs. “Preguntats els membres del consell a què feia referencia aquest apartat, se'ns va respondre que es tractava del currículum dels candidats”, asseguren els cupaires.

L'observació que van fer els membres de la formació “està relacionada amb el fet que tenint en compte l'alta puntuació que això suposa, no hi havia cap detall dels criteris per a la seva correcta valoració. Per contra, a l'apartat de mèrits específicament relacionats amb el lloc de treball i que en aquest cas si que es troben desglossats, es poden assolir com a màxim 8 punts”. Així mateix també van proposar que aquests criteris fossin “suficientment clars i objectius” per evitar malentesos i reclamacions posteriors que poguessin comprometre tot el concurs.

Anteriorment, des d'aquesta mateixa formació ja havien presentat propostes en relació a la composició de tres vocals professionals del sector, integrants de la comissió de valoració per cobrir la plaça de director artístic. Des de la CUP es va demanar que es determinés qui nomenaria aquests vocals.

Cal recordar que és l'Ajuntament qui fa la contractació del personal que treballa a FiraTàrrega, i que és el Consell d'Administració de la Fira qui els ratifica. En aquesta ocasió, la plaça de direcció executiva serà coberta mitjançant un concurs públic i és la Junta de Govern Local del consistori qui té la potestat per decidir la metodologia a seguir per cobrir aquestes places.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article