Tàrrega i l'Urgell oferiran un Servei d’Atenció Integral per garantir la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI

Crònica Local

Aquest matí s'han signat els acords per impulsar el nou servei
Aquest matí s'han signat els acords per impulsar el nou servei | Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha subscrit avui un acord amb la Direcció General d’Igualtat mitjançant el qual s’impulsarà al municipi el Servei d’Atenció Integral (SAI) en defensa dels drets de les persones LGTBI. Es tracta d’un nou punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. També tindrà com a objectius fer visible la diversitat sexual i de gènere a la societat; dissenyar estratègies de sensibilització; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBI al territori. La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l'Ajuntament de Tàrrega gestionarà en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. A més, treballarà coordinat amb el punt SAI de l’Urgell, l’acord de creació del qual també s’ha signat avui en un acte conjunt celebrat al Consell Comarcal de l’Urgell.

A l’acte de signatura hi han assistit la directora general d’Igualtat, Mireia Mata; el president de l’ens comarcal, Salvador Bonjoch; i l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; a més d’altres representants institucionals. Els punts SAI neixen com a fruit de la llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. “Desenvolupem així una legislació pionera i referent a Europa”, ha manifestat Mireia Mata, qui també ha asseverat que “les administracions públiques hem de garantir els drets socials del col·lectiu LGTBI donant respostes adequades, àgils, properes i coordinades d’acord amb les necessitats d’aquestes persones”.

Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha afirmat que els ajuntaments, com l'administració més propera a la ciutadania, hem de vetllar per oferir atenció de qualitat i proximitat als col·lectius que pateixin discriminació o vulneració dels seus drets. També ha posat de relleu les campanyes de sensibilització per la no-discriminació de les persones LGTBI impulsades pel consistori. El SAI de Tàrrega s’ubicarà a l’edifici municipal de l’antic escorxador, al carrer de La Solana. Serà un espai d’accés obert a la comunitat i garantint la discreció de l’atenció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article