Massiva afluència de participants a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Crònica Local

La restauradora Ada Parellada va inaugurar la fira
La restauradora Ada Parellada va inaugurar la fira | Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega fa un balanç molt satisfactori de la 19a Fira del Medi Ambient, celebrada els dies 6 i 7 d’octubre amb una vuitantena d’expositors. Es valora positivament tant la bona afluència de visitants com la participació a les activitats paral·leles, que van atreure públic de totes les edats. La proposta, per tant, manté vigent la seva raó de ser: divulgar entre la ciutadania els valors positius de l’ecologia, el coneixement de la biodiversitat, el reciclatge i l’ús de les energies netes entre altres factors en favor de la preservació del medi natural. 

Organitzat per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, el certamen apuntala la seva condició de plataforma a disposició de les empreses que aposten per la sostenibilitat i les alternatives energètiques respectuoses amb l’entorn. Així, s’hi van donar cita expositors de bioconstrucció, energies renovables, vehicles híbrids i elèctrics, agroalimentació, tèxtil, cosmètica natural... La promoció de la gastronomia de proximitat fou un altre dels eixos de la convocatòria, tal i com certifica la presència de la restauradora Ada Parellada a l’acte inaugural de dissabte, on va llançar una crida a exigir productes que posin en valor el patrimoni culinari autòcton.

L’ampli programa de tallers, conferències i exposicions es va saldar amb èxit. El públic va tenir ocasió de gaudir de demostracions de cuina, maridatges gastronòmics, reciclatge creatiu, horticultura ecològica, musicoteràpia per al benestar... L’espai va aplegar també entitats locals, nacionals i internacionals. És el cas, per exemple, de Greenpeace, que va presentar una campanya contra l’abocament de plàstics al mar. Una altra de les novetats fou la participació d’alumnes de 5è i 6è de l’Escola Pia de Tàrrega i el seu estand "Com podem fer una llar més sostenible?". 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article