Llum verda a les contribucions especials per a la reforma de la plaça Major de Tàrrega, que començarà a l'octubre

Crònica Local

Un moment del ple celebrat ahir
Un moment del ple celebrat ahir | Ajuntament de Tàrrega

El Ple de Tàrrega aprovà definitivament en la sessió d'ahir dijous les contribucions especials que ajudaran a finançar la reforma de la plaça Major. Els treballs s’iniciaran durant la segona setmana d’octubre, segons anuncià l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. El projecte (sumant la redacció, direcció i coordinació d’obra) suposarà finalment una inversió de 408.247 euros, dels quals la Diputació de Lleida aportarà una subvenció de 160.528 euros. La resta la sufragaran el consistori (168.449 euros d’aportació municipal i 34.460 euros en concepte de contribucions) i els veïns (44.810 euros en concepte de contribucions). L’adequació de la plaça Major és una de les principals intervencions urbanístiques de l’actual mandat. Aquest emblemàtic indret urbà es transformarà en un espai de plataforma única que farà més còmode el trànsit de vianants. La superfície s’unificarà en un únic paviment integrat per lloses rectangulars de pedra natural. L’alcaldessa subratllà que l’obra revitalitzarà el nucli antic i afavorirà l’activitat comercial.

 

Concurs per ocupar la plaça de direcció de Cultura

En el decurs de la sessió plenària també va rebre llum verda una modificació de la plantilla municipal per convocar una nova plaça de director/a de l’àrea de Cultura. El lloc es cobrirà per concurs lliure. Aquesta proposta va rebre els vots favorables de PDeCAT i ERC (Equip de Govern), PSC i CdT; mentre que la CUP s’abstingué. Rosa Maria Perelló assenyalà que mitjançant aquest càrrec, que ja existí anteriorment, es continuarà potenciant la cultura com un dels referents del municipi.

Pel que fa a mocions, prosperà per unanimitat una proposta de la CUP i CdT per realitzar al municipi una prova pilot del sistema de recollida de residus porta a porta, a més d’impulsar una campanya de sensibilització ciutadana per intensificar el reciclatge en origen. Són dos punts d’una moció de la qual es desestimà alhora les propostes de fer un estudi previ sobre la implantació del sistema porta a porta i confeccionar un informe financer comparant-lo amb el sistema de recollida actual. CUP, CdT i PSC votaren a favor mentre que PDeCAT i ERC es pronunciaren en contra.

 

Suport a una moció de l’ACM en el primer aniversari de l’1-O

A l’ordre del dia s’incorporà d’urgència una moció redactada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) amb motiu del primer aniversari de l'1 d'Octubre. Del text, s’aprovà “reivindicar i agrair a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre malgrat les amenaces, l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial per part del Govern espanyol” i “exigir la llibertat inmediata i incondicional dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats”. PDeCAT, ERC i CUP van votar a favor; PSC en contra; i CdT s'abstingué.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article