Tàrrega programa nou muntatges teatrals amb actors tan destacats com Vicky Peña o Joel Joan

Crònica Local

Raül Palacios, Rosa M. Perelló i Teresa Garcia han presentat la programació
Raül Palacios, Rosa M. Perelló i Teresa Garcia han presentat la programació | Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega aixeca el teló d’una nova edició de la seva Temporada de Teatre. Es compleixen 24 anys d’un cicle estable que porta fins a la capital de l’Urgell estrenes destacades de diferents gèneres i formats dins les arts escèniques. La programació inclourà nou espectacles d'octubre a febrer al Teatre Ateneu. Vicky Peña (amb “La visita de la vella dama”) i Joel Joan (amb “Escape Room”) són alguns dels noms que encapçalen la cartellera, a la qual també figura la comèdia revelació del moment, “Fairfly”, guardonada amb premis Butaca i Max.

D’altra banda, la programació té un marcat caràcter de sensibilització social i farà reflexionar el públic sobre temes tan colpidors com la violència de gènere (“Rebota, rebota y en tu cara explota”); la igualtat de sexes (“Raphaëlle”); la defensa del medi ambient (“Chapamama o la fi del món”); o el drama dels refugiats (“El metge de Lampedusa”). D’altra banda, la Temporada de Teatre de Tàrrega s’adherirà per segona vegada al projecte Apropa Cultura, el qual promou l’accés a l’oferta cultural per part de persones amb risc d’exclusió social.

Avui han presentat l’oferta teatral l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la tècnica Teresa Garcia (vegeu fotografia). Des del consistori es posa de manifest l’aposta per una programació de qualitat que conjuga divertiment i compromís social, amb predomini d’autors contemporanis. També se subratlla les opcions d’abonament, que permeten gaudir d’espectacles de primera fila a preus assequibles.

 

Peça de Pedrolo

Prèviament a l’inici oficial de la temporada, la programació es presentarà al públic el demà a les 8 del vespre a la plaça dels Comediants. En el mateix acte s’oferirà de franc la representació de la peça "Homes i No" de Manuel de Pedrolo a càrrec d’El Celler d'Espectacles en el marc de l’Any Pedrolo, amb què es commemora el centenari del naixement de l’escriptor de L’Aranyó. Plantejada en clau metafòrica com un al·legat contra l’opressió exercida pel franquisme, aquesta obra de l’any 1957 rep influències de l’existencialisme francès i el teatre de l’absurd.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article