Barretes de mill, civada, nabius i xocolata

Versió Sana

per Mercè Carbonell

Firmes NT

Les barretes energètiques naturals
Les barretes energètiques naturals | Mercè Carbonell

Què és

Es un snack dolç i energètic ideal per a dies de senderisme, trekking, dies de sessions llargues al gimnàs o bé per àpats com l'esmorzar o berenar. Conté diferents grups d'aliments de forma ben natural (fruita, cereals, fruits secs i la xocolata negra que ens aporta greixos però alhora ens dóna aroma i antioxidants). La mel hi posa el toc de dolçor esperada, però sense passar-nos perquè us poden resultar massa dolces.

 

Quins beneficis té

Els flocs de civada contenen betaglucens, fibres solubles que ajuden a eliminar el colesterol. Aporten hidrats de carboni complexos, que s'absorbeixen de forma lenta i, per tant, alliberen els sucres a la sang de forma progressiva i mantenen un nivell de sucre constant.

El mill és un cereal sense gluten i apte per a celíacs, es pot trobar en cru per bullir-lo o fer-ne paella i el podem trobar inflat, que és el que utilitzarem en aquesta recepta. El mill conté un 15% de proteïna, aminoàcids com la metionina i lecitina i grans quantitats de fibra i vitamines del grup B com la tiamina (B1), la riboflavina (B2), o la niacina (B3) i vitamina E. Té molt ferro, magnesi, fòsfor, iode i potassi.

Els nabius són fruits vermells que contenen uns antioxidants anomenats antocians. Són beneficiosos per prevenir infeccions d'orina. Aporten bones quantitats de manganès, vitamina C i fibra.

Les ametlles són els fruits secs amb més contingut de calci, destaquen pel seu contingut en greixos saludables, àcids grassos monoinsaturats, en concret àcid oleic que té un efecte positiu sobre la regulació de colesterol i triglicèrids en sang. És una de les poques fonts vegetals d'arginina, un aminoàcid essencial, imprescindible en l'etapa de creixement dels infants.

La xocolata negra destaca pel seu contingut en greixos, però porta poc contingut en sucre, cosa que la fa més saludable. Té flavonoides, que són les substàncies antioxidants que serveixen per impedir que s'oxidin les cèl·lules de l'organisme.

En trobareu la recepta a la NT 3.734

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article