Benjamí Tous porta els personatges de l'Eloi fins a la platja de Gijón

Crònica Local

Vista de la platja de San Lorenzo de Gijón amb els dibuixos fets per Benjamí Tous
Vista de la platja de San Lorenzo de Gijón amb els dibuixos fets per Benjamí Tous | Benjamí Tous

El pintor Benjamí Tous, col·laborador d'aquest setmanari des de fa dècades, ha dut de vacances l'Eloi i tota la resta de personatges que apareixen setmana rere setmana a Nova Tàrrega ben lluny. En concret, fins a la platja de San Lorenzo de Gijón, ciutat on l'artista estiueja des de fa 14 anys. 

Tous va dibuixar el protagonista de la nostra vinyeta des de fa més de 40 anys i els seus dotze animalons el passat 28 d'agost a les 8 del matí a l'esmentada platja asturiana aprofitant que la marea era especialment baixa i que tenia un paraigües a mà. El que va començar com a una acció individual va culminar com un espectacle visual inesperat, ja que segons ha explicat Tous, quan va acabar i es va girar "vaig adonar-me que estava envoltat de gent que van irrompre en aplaudiments". Tous va afegir que no és el primer cop que comença a dibuixar a la sorra i atreu les mirades del públic que passeja. "De vegades, fins i tot, em tiren monedes", ha explicat.

Aquesta iniciativa de l'artista nascut a Tàrrega i amb arrels asturianes va aixecar tanta admiració que el diari La Nueva España se'n va fer ressò dijous de la setmana passada.

Benjamí Tous és nascut a Tàrrega malgrat viure actualment a Barcelona i des de fa 14 anys passa els estius a Astúries, d'on era originària la família de la seva mare.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article