'Smoothie' de meló i préssec

Versió Sana

per Mercè Carbonell

Firmes NT

'Smothie' de meló i préssec
'Smothie' de meló i préssec

Què és

Un 'smoothie' és una beguda fresca natural a base de fruita que ha estat prèviament congelada i és adequada per prendre per esmorzar, berenar o amb els àpats principals. Per tal que sigui fresca, es recomana congelar prèviament les fruites netes, pelades i sense pinyol, i així al moment de consum es tritura i es pren ben fresc. De tots és sabut que la manera de conservar l'excedent de fruita és fent-ne melmelada o confitura, però avui us proposo aquesta altra opció.

 

Quins beneficis té

El consum de fruita ja sabeu que ha de ser tres racions al dia com a mínim, com més energia requereix una persona aquesta proporció augmenta, com a lleidatans no tenim excusa, la tenim de proximitat. Les persones amb diabetis també en poden menjar, però s'han d'adequar les quantitats i el moment de consum. 

El meló té un 80% d'aigua i, per tant, ens ajuda a estar ben hidratats a l'estiu i conté un contingut moderat de sucres. Conté betacarotè i vitamina C, que actuen com a antioxidants que ens protegeixen l'organisme dels radicals lliures, que són molt abundants sobretot en l'època de màxima exposició al sol. El meló aporta minerals com el potassi, magnesi, calci i sodi. 

El préssec és una de les fruites més dolces, però la major part del pes és aigua. Té vitamina C i del grup B, però cal destacar el contingut en carotens, que es transformen en vitamina A, essencial per a la vista, pell, cabells, mucoses i pel bon funcionament del sistema immunitari. Conté minerals com el potassi, magnesi, seleni i zinc. El préssec és fàcil de pair i afavoreix la digestió dels greixos. També cal destacar el contingut amb àcids fenòlics, substàncies amb més poder antioxidant que la vitamina C.

En trobareu la recepta a la NT 3.732

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article