Tàrrega viu més dies de calor intensa seguits malgrat ser un estiu "suau"

per Lourdes Cardona

Crònica Local

Refrescar-se a les piscines era una bona opció els primers dies d'agost
Refrescar-se a les piscines era una bona opció els primers dies d'agost | Joe Pizzio on Unsplash

Aquest estiu no passarà a la història per ser el més calorós dels que es recorden per als targarins (almenys d'acord amb les temperatures registrades fins ara), malgrat que hi hagi hagut dies molt difícils de passar i nits en les quals dormir ha estat gairebé missió impossible. Ans al contrari, es tracta d'un estiu més aviat "suau" perquè el mercuri no s'ha disparat tant com ho va fer l'any passat i la calor va arribar més tard del que ho acostuma a fer, ja que enguany vam tenir un juny amb temperatures màximes inferiors a 28 graus i mínimes més baixes als 15 graus bona part del mes. Per contra, destaca per ser un dels estius amb més dies de calor intensa consecutius. 

Segons dades facilitades per Salvador Cos, el mercuri va oscil·lar entre els 34,6 i els 38,8 graus entre el 23 de juliol i el 6 d'agost quan l'estiu passat l'onada de calor més acusada de tota la temporada va allargar-se deu dies i no va arribar a les dues setmanes d'enguany. A més, segons les dades recollides per Cos a l'observatori de La Ravaleta, durant la darrera setmana de juliol i els primers deu dies d'agost, les temperatures no només van pujar molt sinó que van baixar molt poc a les nits. Durant aquest període, "les mínimes no baixaven dels 20 graus i fins i tot van fregar els 25 graus en més d'una ocasió", afirma Cos. De fet, les mínimes d'aquest estiu han estat lleugerament superiors a les de fa un any, quan la nit més calorosa de l'estiu es van registrar 24,1 graus.

Per contra, ha estat lleugerament inferior la temperatura màxima registrada enguany a La Ravaleta. La màxima més alta d'aquest estiu ha estat de 38,8 graus, quan l'estiu de l'any passat es va arribar als 39,4 graus. 

Val a dir que a partir del 10 d'agost les temperatures es van normalitzar i, almenys fins ara, no destaquen ni per estar per sobre ni per sota del que estem acostumats. Recordem que l'estiu del 2017, Tàrrega va registrar la mínima més baixa en un mes d'agost des del 1995 en retrocedir el mercuri fins als 11,5 graus la nit del 10 d'agost.

Tret de l'episodi d'intensa calor de la darrera setmana de juliol i la primera quinzena d'agost, durant la resta de l'estiu s'han registrat temperatures considerades "normals" per aquesta època de l'any, segons els registres que ens ha facilitat Salvador Cos. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article