'Benvinguts a Pagès' atreu 350 visitants a l'Urgell

Crònica Urgell

Cal Monic de Castellserà és un dels establiments que hi ha participant enguany
Cal Monic de Castellserà és un dels establiments que hi ha participant enguany | Consell Comarcal de l\'Urgell
Durant la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català ha viscut els dies 9 i 10 de juny , un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants per descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya.

Descobrir com es fa la sidra, com es cultiva l’ordi per fer cervesa, com es fa un hort ecològic, o degustar una bona gastronomia, són algunes de les activitats que han pogut fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la comarca de l’Urgell.

Unes 350 persones s’han desplaçat a l’Urgell on han pogut realitzar diferents activitats. Hi ha participat el celler Analec de Nalec, la Sidra Riera Badias de Preixana i la Cerveseria Matoll de Belianes que han obert les portes del seus establiments per descobrir els vins, la sidra i la cervesa artesana.També hi ha participat el Museu del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, l’allotjament Cal Monic de Castellserà, els restaurants Cal Menut de Belianes i Restaurant 2007 de la Fuliola. Alhora s’ha pogut assistir al Festival Tastasons de Preixana el diumenge 10 de juny. La tipologia de visitants ha estat famílies, grups i parelles, provinents de Lleida, Barcelona, Tarragona.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article