Salvador Bori se sent "una víctima més de la campanya de persecució contra l'independentisme"

Crònica Local

Salvador Bori, al costat de Carles López, llegint la seva declaració davant els mitjans de comunicació
Salvador Bori, al costat de Carles López, llegint la seva declaració davant els mitjans de comunicació | Lourdes Cardona
LOURDES CARDONA
L'excoordinador de Tàrrega per la Independència, la secció local de l'ANC a Tàrrega, Salvador Bori, ha explicat avui en un roda de premsa que se sent "una víctima més de la campanya de persecució que duu a terme l'Estat contra l'independentisme". Bori, acompanyat per l'actual coordinador de l'entitat, Carles López, i altres membres de l'ANC de Tàrrega, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per informar-los de la denúncia que Fiscalia ha presentat contra ell per haver mantingut la concentració que es va fer el passat 16 de desembre a Tàrrega quan es complien dos mesos de l'empresonament de Jordi Sánchez, que aleshores presidia l'ANC, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural.

Qui fou líder de l'ANC de Tàrrega fins el mes passat s'ha limitat a llegir una declaració i ha declinat respondre les preguntes dels periodistes, "aconsellat pels seus advocats", segons ha explicat ell mateix. En la seva declaració, Bori ha exosat que el proper 23 d'abril està citat a declarar al jutjat d'instrucció número 2 de Cervera en qualitat d'investigat per "un suposat delicte electoral". Se li atribueix "haver mantingut de forma il·legal" l'esmentada protesta malgrat que la Junta Electoral Provincial l'havia desautoritzat en considerar-la un acte electoral. Bori ha precisat que "no m'enfronto a una falta administrativa sinó a un delicte tipificat penalment que pot comportar presó".

Cal recordar que, tal com mana la Llei Mordassa (vigent des de 2015), Tàrrega per la Independència va comunicar la celebració de la concentració del passat 16 de desembre amb l'antel·lació necessària, però la Junta Electoral Provincial en va denegar el permís. La protesta però no es va suspendre.

"Atemorir la societat"
Bori sosté que "considerem que aquesta querella forma part de la campanya de persecució política per criminalitzar l'independentisme". Alhora ha afegit, "l'estratègia anunciada per la vicepresidenta de l'Estat d'escapçar partits i entitats a partir dels seus principals líders, ja fa temps que va escampant-se cap a baix. L'objectiu no és altre que atemorir la societat, cosa que no podem permetre".

Bori ha acabat la seva declaració agraint les mostres de suport rebudes des que es va conèixer la notícia i ha explicat que desconeix si altres responsable de l'AMC o Òmnium Cultural han rebut denuncies del mateix estil.

Per la seva banda, Carles López ha mostrat el seu suport tant personal com de tota l'ANC a l'excoordinador. Ha subratllat que seran al seu costat, "com ho estem sempre en el cas de tots els encausats per qüestions polítiques".

Comentaris

Jordi Tàrrega
1.

Tot el meu suport i ànims per al Salvador Bori davant la deriva autoritària i repressiva d'aquest simulacre de democràcia. Salut i República!

Comenta aquest article