Tàrrega reformarà enguany la plaça Major i hi destinarà 385.000 euros

Crònica Local

Imatge recent de la plaça Major
Imatge recent de la plaça Major | Ajuntament de Tàrrega
SEGRE TÀRREGA / REDACCIÓ
Tàrrega reformarà aquest any la plaça Major. La pavimentació s’unificarà amb la instal·lació de llambordes, cotxes i vianants circularan a la mateixa altura i es reformarà el clavegueram en part de l’accés al carrer de les Piques. Aquesta obra, que compta amb un pressupost de 385.000 euros, és la inversió més important en el pressupost municipal per a aquest any. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va explicar que les obres hauran d’iniciar-se al setembre, després de la celebració de FiraTàrrega, i que duraran entre 6 i 8 mesos. Aquest projecte estarà subvencionat en part des del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida, que destinarà vora 150.000 euros.

La iniciativa contribuirà a "la revitalització de la ciutat tant en l’àmbit social com comercial", segons van manifestar l’alcaldessa Rosa Maria Perelló (PDeCAT) i el portaveu d’ERC (socis de govern), Jaume Folguera, en una entrevista concedida a Ràdio Tàrrega. Perelló va detallar que "aquesta actuació llargament desitjada requereix una inversió molt digna que s’adeqüi a l’entorn patrimonial que l’envolta". 

La reforma de la plaça es completarà amb la pavimentació del pàrquing gratuït de l’avinguda Onze de Setembre fins a l’accés al carrer Hospital, amb una inversió de 195.000 euros. Segons l’alcaldessa, "oferirem un atractiu accés per als vianants al centre des d’un pàrquing gratuït i accessible per dinamitzar el comerç". També es destinaran 40.000 euros a treballs de manteniment al pàrquing de l’avinguda de Catalunya. Quant a la circulació de vehicles per la plaça Major, Perelló va dir que es mantindrà sense zona blava. Només es permetrà càrrega i descàrrega i parades breus, així com dos places d’estacionament per a discapacitats. 

Pressupost de gairebé 16 milions
El pressupost ascendeix a 15.981.000 euros, un 5% més que el 2017, i es debatrà en el ple el 22 de març. El capítol d’inversions ascendeix a 1,9 milions, un 12% del total, mentre que interessos i les amortitzacions suposen 2,4 milions. L’Ajuntament paga en 60 dies als seus proveïdors i està per sota del 110% de l’endeutament.

D’altra banda, es destinaran 80.000 euros perquè la ciutadania decideixi a través d’un procés participatiu quin projecte urbanístic materialitzar d’entre diverses propostes. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article