El bisbe de Solsona posa en marxa la reforma integral de la diòcesi

Crònica Local

El bisbe de Solsona durant una cerimònia religiosa
El bisbe de Solsona durant una cerimònia religiosa | Segre
A. GUERRERO (SEGRE)
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha posat en marxa la reorganització integral de la diòcesi que, entre altres aspectes, potenciarà les parròquies més actives davant de la resta, que “només continuaran atenent les peticions pastorals dels fidels com eucaristies setmanals, altres sagraments i exèquies [enterraments]”. També preveu la supressió o reforma de delegacions i departaments, segons consta en una de les últimes cartes pastorals, batejada com a “Estem amb vosaltres”, en la qual presenta el document Visió diocesana. Una nova organització diocesana al servei d’unes comunitats parroquials evangelitzadores.

Novell basa la reestructuració en l’objectiu de crear comunitats parroquials “vives, orants, fraternes i evangelitzadores”. El bisbe assegura que durant “els últims anys, amb la reducció del nombre de sacerdots, hem dispersat les nostres forces i les hem consumit en el manteniment de l’atenció sacramental”.

La reforma es planteja en tres eixos. El primer és fomentar la creació d’equips parroquials per evangelitzar la comunitat. El segon és el de suprimir o reformar delegacions i reorganitzar mitjans. El tercer dels punts és el de potenciar les activitats pastorals, renunciant a actes i iniciatives que afavoreixin “una vida cristiana no arrelada en una comunitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article