El bisbe Novell troba injust que empresonin el "Govern legítim"

Crònica Local

El bisbe Xavier Novell durant la seva intervenció en acabar la missa celebrada ahir al Santuari del Miracle
El bisbe Xavier Novell durant la seva intervenció en acabar la missa celebrada ahir al Santuari del Miracle
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha trencat qualsevol ambigüitat: "És injust que una part del nostre Govern legítim estigui empresonat. No dic que no sigui legal, però és injust". Ho va dir amb una breu intervenció al final d'una missa al Santuari del Miracle que va presidir ahir diumenge.

El bisbe va argumentar que el que han fet els consellers ara empresonats és "legítim" i què "en tot  moment han mirat de trobar camins per poder dur a terme el seu programa electoral per vies de diàleg i per vies de legalitat". I creu que "és injust" que el que els ha dut a la presó sigui "la conseqüència d'acomplir allò que és el motiu pel qual van ser elegits".

Segon Novell el cessament del Govern de la Generalitat i l'empresonament "serà tot el legal que vulgueu" però assegura que "els cristians no ens guiem ni tenim criteris en funció de lleis positives sinó d'allò que és just, veritat i digne. I això no és just".  

Xavier Novell va remarcar que es pot estar a favor o en contra de la independència i que "tots podem tenir les idees que vulguem sobre aquesta qüestió". Però considera que "no és just que per la via de la força s'impedeixi a aquest poble decidir el seu futur perquè hi té dret".

Més informació a Catalunya Religió

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article