Tàrrega ven més de 1.500 gorres per recaptar fons destinats a AFANOC

Crònica Local

El popular Mag Lari va presentar l'esdeveniment
El popular Mag Lari va presentar l'esdeveniment | Jaume Solé
Tàrrega ha mostrat altre cop la seva cara més solidària. La capital de l’Urgell es va bolcar diumenge en la convocatòria del Posa’t la Gorra, que recapta fons per ajudar famílies amb infants malalts de càncer. La trobada es va emmarcar dins la Festa de l’Arbre, trobada anyal que convida a descobrir la riquesa mediambiental que alberga el Parc de Sant Eloi. Així, l’Ajuntament de Tàrrega i els Amics de l’Arbre van fer pinya amb AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) per oferir una matinal d’activitats familiars i benèfiques presentades pel popular Mag Lari.

En total, Tàrrega ha venut 1.500 gorres solidàries per ajudar a finançar els serveis que AFANOC ofereix a les famílies d’infants malalts de càncer. El resultat ha superat les expectatives i Maite Montañés, coordinadora d’AFANOC a Lleida, va expressar un sentit agraïment per la bona resposta ciutadana. Les gorres es van vendre diumenge al Parc de Sant Eloi i els dies previs en establiments col·laboradors. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, van destacar el caràcter altruista de la societat targarina davant l’esmentada crida. Val a dir que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va visitar per uns instants el "Posa’t la Gorra" transmetent el seu suport a la iniciativa. Els Amics de l’Arbre, a més, van sortejar entre els compradors de la gorra una pintura de Carmina Castelló. 

En el decurs del matí no van faltar els missatges de sensibilització vers els infants amb càncer, simbolitzats en la lectura del Manifest d’AFANOC a càrrec d’en Sergi, que ha superat aquesta patologia, i en Gerard, germà d’un infant afectat per la malaltia. Precisament, en Sergi i en Gerard, acompanyats de les autoritats, van ser els encarregats de plantar una alzina commemorativa.


Homenatge a l'Esbart Albada
Els Amics de l’Arbre també van rememorar el 60è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat al Parc de Sant Eloi. L’efemèride es va fer palesa homenatjant l’Esbart Albada, entitat que en aquell moment es va comprometre a guarnir la imatge. Per això es va plantar un llorer amb la presència de Ramon Anglí, president de l’Esbart el 1956. Van completar la jornada tota mena d'activitats que van comptar amb els gegants i grallers de Verdú, batBATuka, l’atleta Raül Arenas, l’Escola Municipal de Música, Gimnàs Sant Jordi, Gyas Club, La Cremallera, Mossos, Bombers, Policia Local i Agents Rurals. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article