Troben unes sitges que podrien ser d'època romana al camí del Talladell

Crònica Local

Tècnics del Museu Comarcal durant les prospeccions a la troballa
Tècnics del Museu Comarcal durant les prospeccions a la troballa | Ajuntament de Tàrrega
Tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell han iniciat avui una prospecció arqueològica a la carretera que uneix Tàrrega i El Talladell per avaluar les restes d’unes sitges de possible origen romà. El jaciment ha sortit a la llum a causa dels moviments de terres que comporta la construcció de l’itinerari per a vianants al marge nord d’aquest vial. Els arqueòlegs centren la seva tasca a documentar les empremtes que les sitges deixaren en el subsòl i que han perdurat fins a l’actualitat. La intervenció es du a terme en un dels talussos laterals de la carretera, on s’ha localitzat el rastre de fins a 8 sitges subterrànies. Les primeres hipòtesis apunten que les estructures ara documentades foren excavades entre els segles I i III dC amb la finalitat de guardar cereal.

La campanya arqueològica, situada vora l’ermita del Pedregal, es perllongarà durant dues setmanes. La descoberta no afectarà el disseny de l’itinerari ni el calendari d’obres, ja que els operaris treballen mentrestant en altres trams del vial.

Els arqueòlegs municipals ja tenien indicis d’un possible assentament romà en aquest indret ja que a mitjans del segle passat sortiren a la llum unes tombes del mateix període. La troballa del rastre deixat per les sitges reforça ara aquesta teoria. El resultat de les excavacions quedarà documentat i s’elaborarà una planimetria en 3D recreant l’estructura dels dipòsits. També avui ja s’han exhumat fragments de ceràmica i altres materials que, una vegada analitzats, es dipositaran al fons del Museu Comarcal de l’Urgell. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article