Josefina Bernades deixa l'Ajuntament

Josefina Bernades deixa la seva acta de regidora a l’Ajuntament de Tàrrega

Crònica Local

Josefina Bernades
Josefina Bernades | Ajuntament de Tàrrega
Josefina Bernades, actualment regidora de Sanitat i Atenció a les Persones a l’Ajuntament de Tàrrega, aquesta setmana ha renunciat a la seva acta de regidora, tal com explica en la carta que publiquem aquesta setmana (vegeu secció 'Correu del lector' de la NT 5.593). Bernades ha explicat aquest setmanari que es tracta d’una decisió molt meditada i l’atribueix a motius personals.

D’aquesta manera Bernades, que milita a les files d’Unió, posa fi a un llarg període com a regidora de l’Ajuntament de Tàrrega, ja que n’ha estat regidora des de 1999. La que aquest estiu hem encetat hagués estat la seva cinquena legislatura com a edil targarina. La seva tasca política, però, no s’ha limitat al consistori sinó que també ha estat diputada provincial i consellera comarcal, on va ocupar la direcció dels Serveis Socials entre els anys 2007 i 2011.

Crisi del partit a Tàrrega
La marxa de Bernades del consistori no fa més que agreujar la crisi d’Unió a Tàrrega. Quatre mesos després de les eleccions municipals del 24 de maig Unió ha passat de quatre regidors a l’equip de govern a sols un. Bernades, que continuarà com a presidenta d’UDC a l’Urgell. va entregar la carta de cessament al consistori dilluns i dimarts va explicar que en el pròxim congrés del partit ja es veurà si dóna pas a noves generacions a la comarca. 
 
El president de la intercomarcal d’Unió, Miquel Padilla, va assegurar per la seva part que les eleccions de diumenge no han tingut conseqüències ni han suposat més baixes en el partit. Unió ja va perdre dos dels seus edils a Tàrrega al juliol, quan el president del comitè local i segon tinent d’alcalde, Josep Castelló, i l’edil Gabriel Lacambra van anunciar que deixaven la militància per la posició de la direcció del partit davant del procés sobiranista. Castelló i Lacambra van mantenir la seva acta com a edils independents. Núria Franquesa serà a partir d'ara l’única edil d’Unió a Tàrrega i continuarà adscrita al grup de CiU.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article