Vilagrassa tanca la Fira de l'Ametlla més activa i amb més participació

Crònica Urgell

Públic de la Fira de l'Ametlla
Públic de la Fira de l'Ametlla | Eco Serra
Vilagrassa va celebrar ahir la Fira de l'Ametlla amb més activitats i amb major participació. La 12a edició del certamen va reunir una trentena d'actes durant el cap de setmana, entre concursos, homenatges, conferències, exposicions, entre d'altres, tots amb una bona afluència de públic, si bé el balanç de visitants al recinte no va superar el d'anys anteriors. Durant la jornada, els visitants van poder degustar una coca d'ametlles de quinze metres elaborada pel Gremi de Pastissers de Lleida. El certamen es va completar amb un mercat de productes artesans en què van participar uns 40 paradistes.

La fira va entregar l'Ametlla de Plata al cantautor de Tàrrega Xavier Ribalta en reconeixement a mig segle de trajectòria professional. En el moment de l'entrega del guardó, els alumnes de l'escola Perelló de Vilagrassa van oferir un recital. Per la seva part, l'homenatge a l'agricultura local va ser per a Joan Puig, veí de la localitat de 80 anys. Finalment, la distinció de Corriolaire Major va recaure en el veterà actor Carles Canut, per la seva dilatada carrera professional, amb més de 90 estrenes i unes 9.000 funcions. En aquesta edició, el municipi convidat de l'Urgell va ser Preixana.

Pel que fa als concursos, va destacar el de pujar un sac d'ametlles amb politja al campanar. El guanyador va ser Francesc Serres amb un temps d'11 segons i 34 mil·lèsimes de segon. Serres ja ha guanyat el concurs en set edicions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article