Un miler de persones commemora el segon aniversari de l'1-O a Tàrrega

Carlitos Miñarro presenta una cançó sobre el referèndum

Crònica Local

Al final de la manifestació, 17 voluntaris van llegir frases pronunciades pels líders independentistes
Al final de la manifestació, 17 voluntaris van llegir frases pronunciades pels líders independentistes | Jaume Solé

Un miler de persones es van manifestar ahir al vespre pels carrers de Tàrrega per commemorar el segon aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya celebrat l'1 d'octubre de 2017, segons fonts de la Policia Local. La marxa, convocada per la plataforma Tàrrega per la República i que es va desenvolupar sense incidents, va arrencar al carrer de l'1 d'Octubre de 2017, on s'ubica la caserna de la Guàrdia Civil, i va transcórrer pels carrers de la capital de l'Urgell fent parada en quatre dels centres de votació que es van habilitar aquell dia. 

Durant el trajecte, els participants, alguns dels quals lluïen samarretes a favor de l'alliberament dels polítics independentistes empresonats i amb el lema "1-O ni oblit ni perdó", van cridar consignes com "Llibertat presos polítics" o "Això no és una festa, és una protesta", entre altres proclames recordant l'esperit de l'1-O. Així mateix, també van transportar de manera simbòlica una de les urnes utilitzades per a la votació celebrada la tardor de fa dos anys.

La manifestació, que va anar del carrer 1 d'Octubre de 2017 fins a la plaça Major passant per la plaça del Carme, la plaça del Pare Carles Perelló i la plaça del Centenari, va concloure davant de l'Ajuntament amb la lectura d'un recull de frases dels líders independentistes per part de 17 voluntaris del públic assistent, i també del manifest de la jornada a càrrec de l'actor Josep Minguell. La música de Carlitos Miñarro, que va presentar la cançó "Els cops", inspirada en el referèndum, va tancar l'acte.

Vídeo de la notícia aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article