AgEnTa, Agrupació d'Entitats de Tàrrega

LES ENTITATS EN MOVIMENT

per Les entitats en moviment

Firmes NT, Gent NT

imatge de la darrera reunió d'Agenta
imatge de la darrera reunió d'Agenta | AgEnTa

Qui som

AgEnTa (Agrupació d'Entitats de Tàrrega) va néixer l'any 2013 amb la finalitat de compartir i aprofitar els recursos humans i materials de què cada entitat disposa, fer difusió del calendari d'activitats que s'organitzen i unir-se, si cal, per fer front a possibles problemàtiques que puguin sorgir, tot plegat amb l'objectiu de crear una xarxa d'associacions per sumar esforços i col·laboracions i també amb la voluntat de generar sinergies intergeneracionals entre els membres d'aquestes associacions targarines.

Les entitats que formen part d'aquesta federació són de diferent caire i s'hi poden trobar associacions culturals, socials, esportives, benèfiques, solidàries, musicals, teatrals, fotogràfiques, juvenils i femenines.

Què fem al llarg de l'any

A més a més, Agenta organitza i/o coordina tres activitats, que es duen a terme per mitjà de diferents comissions:

- La revetlla de Sant Joan amb l'arribada de la Flama del Canigó, ballada de sardanes, sopar, foguera i concert a Can Colapi. Aquest any, amb la novetat de la baixada de falles de secà des del castell.

- El Correllengua, enguany dedicat a Pere Calders.

- La Marató de TV3, que se celebra el mes de desembre, aquest any es dedicarà a les malalties minoritàries. Com a novetat, podem afegir que Tàrrega, juntament amb Olot, Reus i el Casino del Poble Nou, serà una de les quatre seus.

2019, any de celebracions 

Tres entitats que formen part d'AgEnTa celebren aniversari:

En primer lloc l'Ateneu, que ha fet cent anys. L'Ateneu ha estat i és lloc de trobada de socis i també espai d'acolliment d'altres entitats que al seu aixopluc han anat creixent, esdevenint eines culturals molt valuoses.

El setmanari Nova Tàrrega ha complert 75 anys. En la seva llarga trajectòria ha estat i és el reflex de la història, la cultura i els esdeveniments socials i polítics. En definitiva, el batec de la nostra ciutat. 

L'Agrupament Escolta i Guia que celebra el seu seixantè aniversari. És ben coneguda la tasca que fan tots els caps i equips de suport, de manera voluntària, en benefici dels infants i joves d'aquesta entitat.

A totes tres els fem arribar la nostra cordial felicitació amb el desig que continuïn treballant per la nostra ciutat, i ens sentim orgullosos que formin part d'AgEnTa. 

Tanmateix, felicitem per la feina ben feta totes les altres entitats adscrites a AgEnTa, i com sempre estem oberts a acollir les que s'hi vulguin incorporar. 

Què valorem

Valorem l'interès de totes les entitats que formen part de la nostra federació per participar en la vida ciutadana i fer possible que Tàrrega sigui una ciutat amb una llarga trajectòria associativa.
Finalment volem agrair a totes les persones que, al llarg d'aquests anys, han treballat amb il·lusió per fer possible el funcionament de totes les entitats i d'AgEnTa en particular.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article