El targarí Pierre Oriola, campió del món de bàsquet amb la Selecció Espanyola

per Francesc Gasull

Esports, Gent NT

Oriola mostrant el trofeu amb la seva mare a la Xina
Oriola mostrant el trofeu amb la seva mare a la Xina

Pierre Oriola es va proclamar el passat diumenge campió del món de bàsquet amb la Selecció Espanyola al vèncer a la final del torneig a l'Argentina per 75 a 95, un partit en el qual el targarí va tenir un paper destacadíssim. sortint al cinc inicial de Sergio Scariolo amb la ferma intenció de desactivar Scola, la figura argentina. L'actuació del targarí va ser determinant per la victòria espanyola i fou un dels jugadors importants de la selecció.

Curiosament Pierre Oriola va començar fent esport practicant el futbol 7 a l'Escola de la UE Tàrrega, jugant en la posició de porter, demarcació que li era propiícia i que, segons els tècnics que va tenir (entre ells Xavier Olivé), destaquen que tenia molt talent. Talent que després el va acompanyar quan es va passar al bàsquet, fent la seva formació als equips base del CN Tàrrega fins a esdevenir campió del món. Un guardó o una fita o un èxit força merescut pel seu constant i abnegat treball, per arribar amb la humilitat que el caracteritza, fins a on ha arribat. 

Val a dir que l'Ajuntament de Tàrrega ja està preparant els actes d'homenatge a Pierre Oriola, al seu campió del món de bàsquet, segons confirmava aquest dilluns mateix el regidor d'Esports, Xavier Rosell, encara que no va poder concretar quins seran. El que si van fer des del consistori, segons Rosell, fou felicitar el campió en nom de l'Ajuntament i la ciutat. 

Més informació a la revista del 20 de setembre

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article