FiraTàrrega atreu més de 800 professionals de tot el món

El certamen aposta pel contacte actiu entre creadors i productors

Crònica Local

FiraTàrrega atreu més de 800 professionals de tot el món
FiraTàrrega atreu més de 800 professionals de tot el món

L'edició d'enguany de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 5 al 8 de setembre, ha acreditat 850 professionals de 480 entitats i destaca la presència internacional amb 170 delegats de 28 països. Entre ells, EUA, Canadà, Itàlia a més d’una àmplia representació coreana i europea. El certamen ha programat un total de 6 sessions de pitching amb la voluntat que creadors i productors es posin en contacte per a que els projectes artístics arribin al mercat. Les sessions tractaran diferents temàtiques segons l’objectiu de cada companyia: coproducció internacional, circuit internacional, coproducció Espanya – Amèrica Llatina, circuit Espanya – Amèrica Llatina i circuit i coproducció Catalunya.

Els projectes que hi participaran són propostes de carrer i per a espais no convencionals, de petit i mig format i de diferents disciplines i s’han seleccionat a través d’una convocatòria oberta amb la complicitat de diverses entitats relacionades amb les arts escèniques. La selecció s’ha dut a terme entre propostes de membres de les associacions amb les quals Fira té relació com ara AADPC, APCC, ADGAE, TTP o CIATRE, Outdoor Arts UK, XTRAX / Without Walls (al Regne Unit) i la xarxa irlandesa ISACS. També s’ha col·laborat amb institucions del País Basc, les Illes Balears, País Valencià i Andalusia.

FiraTàrrega es renova així amb nous formats d’activitats professionals amb la voluntat de crear oportunitats de cooperació i cofinançament de projectes que es complementen amb speedmetings i ponències expositives.

FiraTàrrega reforça en cada edició el seu paper de punt de trobada, de debat, d’intercanvi i generació de projectes. La renovació física de La Llotja, amb 1.200 metres quadrats i 70 estands posa en el centre aquests espais de trobada i intercanvi i segueix essent l'epicentre on tenen lloc els encontres i els agents de les arts escèniques donen a conèixer els seus projectes.

Ponències

Pel que fa les ponències, enguany destaca les sessions que inauguren les activitats professionals de tarda: una sessió de contactes one-on-one concrets i preguntes específiques als responsables de l’Oficina Europa Creativa-Cultura sobre els nous programes europeus, així com una sessió dedicada a Recursos digitals per a els arts escèniques, moderada per Marisol López, directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’ICEC, on es presentaran tres models: Magrana, Culturclic i Playtheatres.

Gràcies a l’alta participació de professionals del sector, FiraTàrrega és un espai i temps on es gesten els projectes sectorials del futur, ja que s’aconsegueix hibridar el concepte de fira amb el de festival. Els professionals tenen l’oportunitat de veure els espectacles de les diferents companyies, en directe i amb públics molt diversos. A data d'avui FiraTàrrega ha acreditat ja 850 professionals de 480 entitats i destaca la presència internacional: amb 170 delegats de 28 països diferents.

Es manté una de les sessions més exitoses dels últims anys, com és el Lunch Meeting entre artistes catalans i programadors internacionals que organitza l'ICEC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). També en aquesta edició 2019 la Fira treballa fomentant acords de col·laboració amb Navarra, Euskadi, les Illes Balears i el País Valencià. Aquests acords serveixen com a plataforma on cada comunitat pot mostrar propostes/projectes d’artistes locals aprofitant el networking que es produeix durant els dies de Fira.
De cara al futur immediat, una de les prioritats de FiraTàrrega és obrir noves finestres d’oportunitat per als projectes artístics a través de trobades sectorials al llarg de l’any amb voluntat d’estructurar una xarxa estable de creació i distribució nacional i internacional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article