FiraTàrrega o Sant Eloi, alguns dels temes dels investigadors que participen al programa de residències de l'Arxiu

El programa residències de creació ha rebut 32 propostes d'arreu del món

Crònica Local

Aquest matí s'ha presentat la tercera edició del programa
Aquest matí s'ha presentat la tercera edició del programa | Ajuntament de Tàrrega

CEL MÁRQUEZ

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell (ACUR) ha presentat aquest matí la tercera edició del programa de residències de creació, que tractarà, entre altres temes, sobre la història de FiraTàrrega o el parc de Sant Eloi. La residència s'allargarà fins al 31 de juliol i els participants l'hauran de desenvolupar en un mínim de 15 dies fins a un màxim de 45. L'edició d'enguany l'han presentat Carles Quevedo, director de l'Arxiu, Ivonne Pont, regidora d'Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme de l'Ajuntament de Tàrrega, i Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l'Urgell, que s'estrenava després de ser nomenat dilluns al vespre.

El programa de residències de creació dóna suport al treball d'artistes investigadors al voltant del patrimoni documental i els arxius. L'ACUR posa a disposició tot el material de què disposa perquè puguin realitzar les seves creacions i recerques. Durant la presentació s'ha esmentat que no tenen coneixença que hi hagi cap altra residència d'arxiu arreu del món que faci aquest tipus de programa.

Propostes internacionals

L'ACUR va rebre 32 propostes de tots els continents menys Àfrica i Oceania, d'aquestes 32 propostes se n'han escollit 5, de les quals 4 estan exposades a l'Arxiu. La cinquena no s'ha pogut exposar perquè el participant no ha pogut assistir a l'exposició. De les propostes se n'ha seleccionat una de Sant Boi de Llobregat que exposarà la història de FiraTàrrega a través d'imatges, i es podrà veure a l'Arxiu durant la fira. Una altra de les propostes ve des del Quebec, que farà l'exposició sobre Sant Eloi i la seva història; una altra ve des de Nàpols, que constarà d'un arbre genealògic de les mares d'algunes dones importants de Tàrrega; i per finalitzar l'última proposta ve des de Bèlgica i consisteix en la reconstrucció de documents perduts o danyats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article