FiraTàrrega programa 12 propostes per atraure al públic adolescent

Crònica Local

Imatge promocional de l'espectacle de Bucráa Circus
Imatge promocional de l'espectacle de Bucráa Circus | Paul Vanhaute

La propera edició de FiraTàrrega, la primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet, aposta per fer arribar les arts escèniques a tots els públics. El carrer és el protagonista de FiraTàrrega, on gran part de la programació passa per les places i carrers de la ciutat de Tàrrega. Els espectacles al carrer donen la oportunitat que tot tipus de públic accedeixi a ells, públic infantil, adult, jove... Les últimes dades situen que a FiraTàrrega la mitjana d'edat és de 33 anys i per tant podem afirmar que una part important del públic és jove.

Una de les principals dificultats que afronten les empreses, fires i festivals culturals és l'accés a la cultura dels adolescents/joves. Els adolescents son el gran públic oblidat i FiraTàrrega vol apostar per apropar propostes que puguin captar el seu interés. Per aquest motiu, quest any, els joves tindran fins a 13 espectacles especialment pensats per a ells. Destaca la proposta Livalone de Fundació Agrupación Colectiva (amb Francesc Cuéllar i Alejandro Curiel) on parla en clau d'ironia i humor de la problemàtica dels joves per accedir a l'habitatge. També destaca l'opera prima de la companyia Mambo Project, que amb La Festa, volen retratar el moment que potser tots hem viscut, quan ens enamorem i ens desenamorem en una discoteca. Per la seva banda Guillem Albà, molt conscienciat i sempre gran defensor de portar el teatre als joves, portarà a Tàrrega CALMA! on reflexiona sobre el ritme accelerat de la vida i la necessitat d'estar constantment connectat. Per la seva banda la companyia A Vore portarà per primera vegada el seu espectacle Avore al carrer, un projecte que, partint de la tradició de les Terres de l'Ebre, contraposa llenguatges aparentment distanciats en l’imaginari contemporani: la música electrònica i la dansa contemporània enfront de les jotes, els cants de llaurar, la dolçaina i les danses tradicionals.

Completen la proposta adreçada al públic adolescent, Bucráa Circus amb el seu espectacle de clown contemporani "El gran final", els bascosHortzmuga que estrenaran nou espectacle a Tàrrega, una reflexió sobre fronteres i murs en temps d'activismes individuals, a través d'un espectacle que és una festa, una sessió de música diürna, un DJ, un personatge excèntric acompanyat de dos assistents i un fotògraf. Per la seva banda els francesos Marcel et ses dròles de femmes portaran a Tàrrega The good place, una proposta de circ que mostra les obscenitats de la nostra societat. Un món desequilibrat i injust que ens fa desitjar, ens vol seduir i ens empeny a un consum desaforat. Seguint amb el circ, la companyia UpArte presentaran Àureo, una peça d'acrobàcia, equilibri i moviment de carrer. Els Sound de Secà estrenaran Pôsse, nou projecte itinerant amb una clara mirada contemporània. I per acabar no podien faltar Sixto Paz amb "Así bailan las putas", una presa de consciència de la mirada patriarcal amb què entenem el món i una crida a transformar-la acompanyats de la Júlia Bertran i la seva professora de ball, Ana Chinchilla.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article