ERC-MES Tàrrega pacta un programa de govern amb la CUP i presenta Alba Pijuan com a candidata a l'alcaldia

Crònica Local

Alba Pijuan amb el seu avi
Alba Pijuan amb el seu avi | Esquerra Tàrrega

ERC-MES vol liderar un govern de canvi, progressista i independentista a Tàrrega. Així ho ha fet públic aquest migdia després de l'assemblea celebrada ahir a la nit. Per això i després de la renúncia al càrrec del cap de llista de la formació, Òscar Amenós, els republicans presentaran la seva número dos, Alba Pijuan, com a candidata a l'alcaldia. Ho han després d'haver pactat un programa de govern amb la CUP.

"Les eleccions municipals del 26 de maig van tenir com a resultat un clar suport dels votants a les forces d’esquerres i independentistes de Tàrrega", afirma ERC-MES en un comunicat que ha emès avui, en el qual anuncia que per fer possible el canvi al consistori targarí ha negociat un acord de govern amb la CUP (ambdues formacions sumen 8 regidors, un més dels que suma Junts per Tàrrega, la formació més votada el 26M).

"L’opció preferent de govern per ERC-MES és un govern progressista, republicà i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega. Això es concreta en un govern que apliqui els principis de la participació ciutadana, de la transparència, de la justícia social i de la defensa de les llibertats nacionals", afirmen en el comunicat. Principis amb els quals hi estaria d'acord la formació liderada per Dani Esqué.

És a partir d'aquesta entesa, entre les dues forces, que ERC-MES, com a força d’esquerres més votada ha decidit proposar al ple de constitució del nou Ajuntament Alba Pijuan Vallverdú com a candidata a l'alcaldia de Tàrrega després de la renúncia del seu cap de llista "per motius personals".

Ara bé, cal tenir present que per accedir a l’alcaldia es necessita majoria absoluta de 9 regidors. Per tant, Alba Pijuan no en tindria prou amb els vots d'ERC i la CUP per ser escollida alcaldessa (resta pendent saber què farà el PSC, que sempre havia condicionat el seu suport a formar part del govern). Si aquest fos el cas, obtindria l’alcaldia directament la força més votada a les eleccions del maig passat i aleshores Rosa M. Perelló resultaria reescollida alcaldessa.

Pijuan és Doctora en Teoria de la Traducció, especialista en la tasca traductora de Manuel de Pedrolo, i treballa com a tècnica lingüística a la UdL i és professora col·laboradora de la UOC.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article