Tàrrega celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una plantada d'arbres al Col·legi Àngel Guimerà

Crònica Local

Participants en la plantada d'arbres que s'ha fet aquest matí a l'escola
Participants en la plantada d'arbres que s'ha fet aquest matí a l'escola | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega s’ha sumat avui a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una activitat de conscienciació ecològica adreçada als infants. El Col·legi Àngel Guimerà ha estat escenari d’una plantada d’arbres per part de l’alumnat de primària, iniciativa que ha estat secundada per la Regidoria de Medi Ambient i el grup GEMA. Els infants han plantat al pati del centre una dotzena de moreres al torn que han rebut bons consells sobre la preservació de l’entorn natural. La direcció i l’AMPA de l’Àngel Guimerà tenen la idea de convertir aquesta nova zona arbrada en espai de lleure, lectura i jocs. A més dels nens i nenes, a la plantada han participat representants de la direcció i l’AMPA de l’escola; operaris de la brigada municipal; el president de GEMA, Jaume Ramon; i el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló (vegeu fotografia). L’edil ha posat de relleu la importància de l’educació dels infants a l’hora de divulgar els valors del respecte al medi natural i la biodiversitat.

Campanya ecològica en marxa 

L’acció d’avui també s’ha emmarcat dins la campanya que impulsa la capital de l’Urgell per reduir la presència de plàstics d’un sol ús en l’entorn. Es tracta d’una iniciativa transversal que aplega esforços de les entitats GEMA, Greenpeace, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, La Soll, Espais Naturals de Ponent, Circusa, Consell Comarcal de l’Urgell i Ajuntament de Tàrrega. També es llancen missatges per promoure altres alternatives al plàstic d'un sol ús. En aquest sentit, Foment Tàrrega anima els establiments comercials a difondre entre els clients l’hàbit de portar sempre de casa una bossa reutilitzable per fer la compra i contribuir així a disminuir la producció de bosses de plàstic d’un sol ús.

La propera activitat de la campanya No utilitzis plàstics d’un sol ús arribarà el dissabte 8 de juny (11h) amb una visita a l’abocador comarcal. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article