La Soll, espai autogestionat i cooperatiu

Les entitats en moviment

per Les entitats en moviment

Firmes NT, Gent NT

Imatge d'una de les activitats que ha organitzar La Soll en el seu primer any de vida
Imatge d'una de les activitats que ha organitzar La Soll en el seu primer any de vida | La Soll

LA SOLL

Qui som

La Soll és un espai autogestionat i cooperatiu. Des de l'espai apostem per un consum ètic i de proximitat amb productes de temporada i de quilòmetre zero. Creiem que una economia i un model de vida més sostenible és possible.

Defensem l'autodeterminació dels pobles. Apostem per sistemes econòmics alternatius al capitalisme que siguin més justos i socials per a les classes treballadores. Creiem que una de les vies a seguir per aconseguir el canvi social és el cooperativisme.

Des de La Soll creiem que el feminisme és l'única manera d'aconseguir l'emancipació i l'empoderament de les dones i abolir el sistema patriarcal. Combatre el sistema patriarcal també ens permetrà tenir unes relacions més lliures i sense imposicions.

A La Soll creiem que la manera més inclusiva i transparent de prendre les decisions és mitjançant el model assembleari, estimulant d'aquesta manera la participació activa de totes les persones implicades en el projecte i despertar-ne el pensament crític.

Dins l'espai no es tolera cap tipus d'actitud racista o feixista. Apostem per un model social igualitari sense cap tipus de discriminació i per això cal acabar amb aquestes actituds.

 

Què fem

Ens autogestionem de forma horitzontal, assembleària i cooperativa. De gestió comunitària i amb acció voluntària. Amb canals de participació oberts i transparents en la presa de decisions i en la realització d'activitats. El finançament és 100% dels i les sòcies, i no estan previstes subvencions per a cap activitat. 

Actualment, els espais de participació i gestió es distribueix en les següents comissions i seccions: gastronòmica, pensament crític i activitats socioculturals.

Som un punt de trobada on es poden organitzar xerrades, debats, jornades gastronòmiques, exposicions, tallers (actualment ioga, swing, mitja i dansa), activitats culturals, sopars i dinars populars. També som un espai de reunió per a altres entitats/col·lectius que no en tenen un de propi.

 

Cap a on anem

Considerem que a Tàrrega és necessari un espai de trobada on crear sinergies, estimular l'esperit crític i generar debat constructiu i proactiu. És per això que després d'aquest primer any d'existència i arribant ja a les 170 sòcies, som conscients que queda molt camí per recórrer i ser palanca de canvi cap a una societat més justa, igualitària, inclusiva, sostenible i tolerant. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article