Tàrrega i cinc municipis més de l'Urgell rebran ajudes de la UE per habilitar zones wifi gratuïtes

Crònica Local, Crònica Urgell

Tàrrega i cinc municipis més de l'Urgell rebran ajudes de la UE per habilitar zones wifi gratuïtes
Tàrrega i cinc municipis més de l'Urgell rebran ajudes de la UE per habilitar zones wifi gratuïtes | Misha Feshchak on Unsplash

Dinou municipis de les comarques de Lleida rebran subvencions de la UE per instal·lar àrees de connexió a internet gratuïta a través de wifi en espais públics. Carrers, places, parcs i edificis municipals són alguns dels llocs on els consistoris poden desplegar-les. Aquestes localitats es troben entre les beneficiàries de la segona convocatòria d’ajuts del programa europeu Wifi4EU. Es tracta d’una iniciativa per facilitar l’accés de la ciutadania a la xarxa, a través de dispositius com telèfons mòbils, ordinadors portàtils i tauletes. Va incloure una desena de poblacions lleidatanes en la seua primera etapa.

Entre els ajuntaments que rebran aquests ajuts, destaquen capitals de comarca com Lleida ciutat, la Seu d’Urgell i Tàrrega, mentre que les Borges Blanques les va obtenir ja l’edició passada. En total sumen 29 municipis lleidatans, mentre que molts més encara esperen. Entre els que se'n beneficiaran ara hi ha Ciutadilla, la Fuliola, Maldà, Nalec i Tornabous. Un total de 114, gairebé la meitat dels 231 que conformen la província, s’han inscrit per tal de poder optar a aquests fons, que en la seua última convocatòria s’han assignat a 3.400 municipis en el conjunt de la Unió Europea, 510 dels quals a l’Estat espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article