Tàrrega clou amb èxit una Festa Major "de caràcter obert, plural i referent"

Crònica Local

Les Arquets van lluir el nou vestit estrenat aquesta primavera al ball de l'Eixida
Les Arquets van lluir el nou vestit estrenat aquesta primavera al ball de l'Eixida | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega va tancar ahir els cinc dies d’activitats de la Festa Major 2019, celebració que ha certificat el seu caràcter obert, plural i referent. L’àrea de Cultura fa un balanç molt positiu de la programació, formada per una cinquantena d’actes gratuïts que han registrat una elevada afluència de públic. La Festa Major i les seves manifestacions de cultura popular, amb participació activa del teixit associatiu, es consoliden com a vehicle d’expressió ciutadana. En paral·lel, la programació musical s’apuntala com un altre dels principals atractius gràcies a un cartell d’alta qualitat i artistes de capçalera. Doctor Prats, Sense Sal, The Sey Sisters, Mambo Jambo o Pavvla han atansat els seus nous treballs fins a la capital de l’Urgell. En aquest apartat han brillat també noms propis de la ciutat com The Targarians, Apastafunk!, Ariga Soul, Carlitos Miñarro o Perifèrics.

Al mateix temps, la programació musical ha apostat per la paritat i ha donat veu a artistes femenines carismàtiques, com les ja esmentades The Sey Sisters, tres catalanes d'origen ghanès que fusionen ritmes ètnics, jazz i gospel; la cantant i actriu Pavvla, revelació femenina de l’indie-folk; la vocalista d’Ariga Soul, duet que recrea clàssics moderns del rhythm’n’blues embolcallats d’electrònica; o l’aclamada DJ Blanca Ros.

 

Unió de tradició i cultura

Multitudinària i integradora són adjectius que s’escauen a la Festa Major de Tàrrega. "La unió de tradició i cultura és el signe identificador de la celebració", apunta l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. En aquest mateix sentit s’ha expressat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que dilluns presidí el Seguici Festiu de les Santes Espines. "La cultura popular és un fet que ajuda a la cohesió social", assenyalà tot posant com a exemple la vitalitat associativa de Tàrrega. Així es posà de manifest dilluns durant els balls tradicionals encapçalats per l’Àliga, exponent solemne del bestiari, i l’Eixida, que obrí l’alcaldessa i la resta del consistori. El repertori continuà amb els balls de l'Esbart Albada; La Fal·lera Gegantera; l’Agrupació Sardanista; i els Nans, Arquets, Cavallets, La Verreta i Lo Tossino de l’Associació Guixanet. Els balls van estar amenitzats per la Cobla Tàrrega, els Grallers de la Barra i Corral Nou.

 

Vermut amenitzat per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música

Ahir dimarts van prendre el relleu els actes en honor a la Mare de Déu de l’Alba, copatrona de Tàrrega junt amb les Santes Espines. Van destacar l’Ofici Solemne a l’Església Parroquial, que va tenir com a convidat d’honor el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo; i el vermut popular amenitzat per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega a la plaça de les Nacions sense Estat. Els joves instrumentistes van desgranar un repertori de versions de grans estrelles del pop com Stevie Wonder o Bruno Mars i tampoc van faltar adaptacions d’estàndards del jazz. L’Orquestra Banda Sonora va posar el colofó a una Festa Major que també s’ha vist beneficiada pel bon temps.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article