Càpsula 66. Parties

Càpsules de TIC

per Ramon Oromí

Firmes NT, Gent NT

Càpsula 66. Parties
Càpsula 66. Parties | Wikimedia

"Puix l'internauta us honora amb fervor ben demostrat:
Siau-nos mà guiadora
pel xarxam emmetzinat."

Així comencen els goigs de santa Tecla, aclamada com a patrona dels internautes catalans. Entre els seus favors reconeguts, destaca el fabulós miracle de l'aprovació del domini .cat -l'any 2005- que des de llavors, representa a la nostra comunitat lingüística i cultural a la xarxa fundacio.cat. Com no podria ser d'una altra manera, des de fa anys té capella i confraria pròpies a santatecla.org, encara que darrerament la feligresia que la visita ha minvat bastant. Deu ser cosa dels signes del temps i que els nous natius digitals s'han tornat un pèl descreguts? Tampoc hi deu ajudar massa que l'església oficial hagi declarat com a patró d'Internet a sant Isidre de Sevilla, arraconant a la nostrada devoció catalana.

Pocs dies abans que la nostra ciutat renovi la seua devoció a la Mare de Déu de l'Alba i a les Santes Espines i que els veïns sortim al carrer per fer festa gran, em proposo repassar les "festes majors" del món de les TIC.

 

Lan Party

Esdeveniments que poden durar des d'unes hores fins a diversos dies, i que concentren a centenars de persones que interconnecten els seus ordinadors per tal de jugar, compartir experiències i intercanviar informació, tot creant una xarxa local (LAN). lanpartylist.com

A la pràctica, vindria a ser el paradís de les gamers, permetent-los competir entre ells, ja sigui en solitari o per equips, i aconseguir guanyar els concursos i tornejos amb els videojocs més populars del moment. Completen el seu programa, amb xerrades tecnològiques i espais multimèdia.

La passió per aquest tipus celebracions també ha arribat a les nostres contrades: TargaLan o la Mollerussa Lan Party.

Una bifurcació d'aquest tipus d'actes són les Console Parties, adreçades a les consoles de videojocs.

 

Install Party

Aquestes festes van néixer com una oportunitat per trobar-se i realitzar instal·lacions massives de sistemes operatius GNU/Linux i promoure l'ús del programari lliure entre la ciutadania. Amb el temps han anat evolucionant, convertint-se en espais on compartir experiències i projectes tecnològics, també proposen tallers i tastos TIC amb impressores 3D, drons, dispositius mòbils...

Recentment també han aparegut les Install Party d'alternatives ètiques que pretén visibilitzar les proposes de comerç just i consum responsable i així promoure'n la seua implementació a casa nostra.

 

Restart Party

Propostes obertes al gran públic, on persones voluntàries amb habilitats tècniques ajuden les assistents a aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats. L'objectiu d'aquestes accions és sensibilitzar a la ciutadania, sobre l'estalvi ecològic i econòmic dels seus aparells tecnològics. Si t'interessa, a restartersbcn.info pots consultar les següents festes programades, així com aprofundir en aquesta filosofia que promou la sostenibilitat i reduir la petjada ecològica.

Només em queda recordar-te que pots recuperar la resta de càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com i desitjar-te que gaudeixis d'una gran Festa Major*!

 

*Recordem que aquest article es va publicar a la revista del passat 10 de maig

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article