Alta afluència de públic a les activitats de Sant Jordi de Tàrrega malgrat el temps

Crònica Local

Imatge del conta-contes organitzat per la Biblioteca Comarcal
Imatge del conta-contes organitzat per la Biblioteca Comarcal | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega va celebrar amb èxit de participació la diada de Sant Jordi. Les activitats programades es van desenvolupar amb tota normalitat malgrat les estones de pluja de primera hora de la tarda. El carrer del Carme es va omplir durant la jornada de nombrosos visitants que van tenir ocasió de triar d’entre les últimes novetats editorials i una àmplia varietat de roses. S’hi van concentrar una trentena de parades de llibreries, floristeries i entitats sota l’organització de la Regidoria de Promoció Econòmica. No hi van faltar els estands municipals de l’àrea de Cultura i Ràdio Tàrrega. Així mateix, la Biblioteca Comarcal va oferir a la plaça del Carme una concorreguda sessió de conta-contes a càrrec de Xose Nofre. Com de costum, infants de les escoles targarines van aprofitat la diada de Sant Jordi per sortir de les aules i gaudir de la gran festa de les lletres.

La celebració de Sant Jordi consolida Tàrrega un any més com atractiu punt comercial i cultural. En aquest sentit, Foment Tàrrega va impartir tallers de manualitats per a totes les edats i va convocar una rua encapçalada pel Drac de BAT, que compleix 30 anys, Lo Tossino i La Verreta de Guixanet, figures del bestiari local. La cultura popular és un altre dels protagonistes del Sant Jordi. Guixanet també va presentar un nou conte, dedicat aquesta vegada a la Festa dels Tres Tombs. Al llibre apareixen com a protagonistes el nan Guantxo, Lo Tossino i La Verreta. Les autores del text són Emma Prats i Maria Cabestany, alumnes de sisè de primària de l’Escola Vedruna de Tàrrega. Les il·lustracions han estat realitzades per David Escribà. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.

 

30 anys de la revista URTX

La programació del Sant Jordi a Tàrrega continuarà avui amb la presentació del volum 33 d’URTX- Revista d’Humanitats de l’Urgell. La publicació commemora els seus 30 anys de divulgació i recerca. A més, el divendres 26 d’abril el periodista Valentín Ladrero portarà el seu llibre "Músicas contra el poder", en què aborda la relació entre cançó i política en el segle XX. L’activitat complementa el concert de rap del dissabte 27 integrat per Homes Llúdriga, Lil Russia, Pablo Hasél i Elane.

 

Homenatge al poeta Enric Casasses

Sota el nom de Col·loquis a Thä, l’àrea municipal de Cultura també dedica a l’escriptor Enric Casasses un extens programa d’activats en reconeixement a la seva obra, versàtil i personal. És un tribut que s’estén a les facetes de poeta, assagista, novel·lista, dramaturg i dibuixant. El dijous 25 d’abril, el poeta i editor Jordi Cornudella pronunciarà una conferència sobre Casasses, a la qual seguirà un recital de versos musicats al Bar Kirikú. Posteriorment, el dissabte 27 tindrà lloc un simposi sobre la producció literària de Casasses a càrrec d’Albert Mestres, Joan Josep Camacho, Gerard Cisneros, Marta Font Espriu, Pol Guash i Josep Bargalló, conseller d’Educació que participarà en qualitat de filòleg i expert en mètrica poètica. D’altra banda, la Sala Marsà de Tàrrega acull fins al 5 de maig una exposició d’obra gràfica de l’autor de "Salomó".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article