Mor Josep Serra Teixidó, exdirector de 'Nova Tàrrega' i fundador de l'empresa EcoSerra

per Lourdes Cardona

Crònica Local

Josep Serra Teixidó treballant al seu despatx
Josep Serra Teixidó treballant al seu despatx | Calafell - Arxiu Nova Tàrrega

Josep Serra Teixidó, qui fou director del setmanari Nova Tàrrega en tancar la impremta Camps fins que el Grup Segre en va passar a ser el soci majoritari, va morir ahir dimecres a l'edat de 93 anys. EcoSerra, l'empresa de publicitat que va fundar Josep Serra, va adquirir el setmanari pels volts de 1987, any en què va tancar portes la impremta propietat de la família de Francesc Camps Calmet, fundador de la revista l'any 1944, que aleshores dirigia Ignasi L. Camps Sarró (que va seguir vinculat a 'Nova Tàrrega' maquetant la revista a la impremta Virgili de Lleida). Més endavant, Serra formaria societat amb Josep M. Figueras Salla i amb la impremta Minerva de Cervera fins que el 1990 els directius del Grup Segre van negociar amb Serra la compra de la seva empresa i, amb ella, de la capçalera del setmanari, que aleshores va passar a dirigir Albert Pont.

Josep Serra Teixidó s'encarregava de la vessant comercial de la revista, si bé també hi signava articles, ja que, per exemple, s'encarregava de la secció anomenada Crònica targarina, que explicava l'actualitat de la ciutat de Tàrrega.

La seva vinculació amb els mitjans de comunicació, però, no se cenyia tan sols a 'Nova Tàrrega' sinó que també estava vinculat a Ràdio Tàrrega o amb el diari La Mañana. De fet, segons explica Josep Castellà, Serra va fundar la seva empresa de publicitat en néixer l'emissora municipal i, tal com narra Jordi Serra, un dels seus fills, "el pare va començar escrivint articles a La Mañana".

A més a més, Serra fou Jutge de Pau de la capital de l'Urgell entre els anys 1970 i 1986, segons ha recordat avui l'Ajuntament de Tàrrega.

L'enterrament de Josep Serra tindrà lloc demà divendres a les 12 del migdia a l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article