L'Esbart Albada de Tàrrega uneix dansaires de diverses generacions per al Centenari de l'Ateneu

Crònica Local

Els membres de la Junta de l'Esbart Albada
Els membres de la Junta de l'Esbart Albada | Eloi Perelló

ESBART ALBADA

L'Esbart Albada va néixer a Tàrrega l'any 1952 amb l'objectiu de conrear les danses populars catalanes. És l'agrupació de danses tradicionals més antiga de les terres de Ponent i per l'entitat han passat uns 300 targarins i també uns quants dansaires de poblacions properes. Al llarg de tots aquests anys d'activitat ininterrompuda ha realitzat més de 400 actuacions, algunes de les quals en diversos països europeus.

La tasca de l'entitat també passa per la conservació del folklore i en aquest sentit convé destacar la tasca de recuperació del ball de l'Eixida i dels balls de Bastons de Tàrrega. La suma de danses del seu repertori arriba a una norantena de títols entre l'extens catàleg de balls tradicionals dels Països Catalans.

En l'actualitat, la secció més activa de l'Esbart Albada és la infantil, amb freqüents participacions en les diverses manifestacions de la cultura popular targarina. El proper 8 de juny, tant els menuts com una representació de diverses generacions de dansaires veterans tenen previst sumar esforços per actuar en l'acte de celebració del Centenari de l'Ateneu de Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article