Motivació pels negocis

Guanyar-se la vida

per Manel Medrano

Firmes NT, Gent NT

Motivació pels negocis
Motivació pels negocis | John Cameron on Unsplash

Anthony, que és molt hàbil amb l'ús de les noves tecnologies, ha seguit els costums del seu avi Frankie de saber aprofitar noves oportunitats de negoci que segons ell sempre són fàcilment previsibles. Aquell matí estava assegut a l'última fila de l'auditori on s'havia organitzat una taula rodona sobre les conseqüències del Brexit dur. La gent no s'ho creia. Com podíem haver arribat fins aquí. Això perjudicarà molta gent, però a qui beneficiarà? Queden molt pocs dies i estem a les beceroles per a un pla de xoc. Faltaven menys de 40 dies i "el més calent és a l'aigüera", comentà un dels ponents. I els dies anaven passant.

Ell es fregava les mans. S'haurà d'aprofitar la ratxa! Va pensar que havia trobat un filó i que el seu avi es posaria content quan li comentés, i d'una vegada per totes el valoraria com cal. Que ja era hora, carai! 

Llavors va treure la tablet que li va regalar la família de Palerm i va ser un no parar. Anava enviant missatges. En lliurava i rebia frenèticament... al seu xat familiar, ocult i protegit. 

Escrivia i enviava... una i altra vegada...

- Ja podem posar en marxa compres de bosses de supervivència d'alimentació, medicaments, aigua, begudes, armes curtes... Sí, sí... pel damunt... si fa no fa... Abans i després del dia D...

Li contestava Frankie des de l'altra banda del xat:

- Passat aquest dia podem quintuplicar els preus i ho podem continuar subministrant pels mateixos mètodes... com sempre vaja!... Ho veia venir. Sabia que... Era del tot...

- ...Encara que després hi haurà més vigilància duanera arreu. Estarà tot més... i costarà moltes més "comissions" distreure els vigilants...

Recordava que l'endemà del referèndum el líder dels euroescèptics Boris havia reconegut que les dades que es van fer servir en la campanya electoral per sortir de la Unió Europea no eren certes. Dies enrere l'avi Frankie li va treure importància a aquesta qüestió i li havia comentat que era normal perquè, com tothom, semblava molt motivat emocionalment pel tema.

Mentre el conferenciant que tenia el torn anava descrivint l'endemà. Ports i duanes col·lapsats de camions amb llargues i duradores cues per despatxar. Anunciava falta d'abastiment generalitzat i, per tant, "mercat negre" dels productes bàsics per a les persones i empreses al Regne Unit. De fet, algunes associacions i ONG ja havien alertat del perill per a la gent més vulnerable com persones grans, petits, malalts; i persones en institucions com col·legis, hospitals, etcètera.

Al vespre va anar a casa de l'Avi. No hi havia ningú. Va entrar al seu despatx. Una llibreta negra que no havia vist mai era sobre l'escriptori, amb un post-it groc. No va suportar la temptació i la va obrir.

Reconeguda la lletra del vell, es podia llegir: "Boris transferència Gibraltar 1 milió de lliures. Feta avui 19 febrer 6 p.m".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article