El GEMA denuncia destrosses de l'arbrat de la C-14 i la L-220

Crònica Local

Imatge amb la qual el GEMA suporta la seva denúncia
Imatge amb la qual el GEMA suporta la seva denúncia | GEMA

El Grup d’Ecologia i de Medi Ambient (GEMA) de Tàrrega denuncia la destrossa de l’arbrat a les vores de les carreteres C-14 entre Tàrrega i Belltall i a la L-220 als Omells de na Gaia.

El GEMA no entén com, des de les administracions públiques, es puguin realitzar actuacions maldestres que malmetin el paisatge, l’arbrat i el patrimoni natural de les nostres comarques.

L'entitat demana que, "quan s’hagi de tallar una branca, esporgar un arbre o un element vegetal, es faci el tall net i es mantingui l’equilibri i la estètica de l’arbre". També exigeixen que "s’eviti per sempre més, la utilització de maquinària massegadora i rosegadora de troncs i arbusts. Tampoc s’haurien de tallar o destrossar, arbres situats a més de cinc metres de la carretera".

Finalment, el GEMA, que responsabilitza d'aquesta actuació el Departament de Territori i Sostenibilitat, demanem que qualsevol actuació de l’administració pública segueixi uns criteris ambientals, paisatgístics, estètics i tècnics raonables i respectuosos amb els elements vegetals, amb l’entorn natural i amb el paisatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article