Alba Pijuan Vallverdú serà la número 2 de la llista d'ERC a les municipals

Crònica Local

Alba Pijuan presentant l'exposició "Sota censura. Manuel de Pedrolo: retrat d'un segle de lluita" de la qual n'és comissiària
Alba Pijuan presentant l'exposició "Sota censura. Manuel de Pedrolo: retrat d'un segle de lluita" de la qual n'és comissiària | ERC Tàrrega

L’assemblea local d’ERC Tàrrega va aprovar ahir per unanimitat la llista de candidats i candidates que es presentarà a les eleccions municipals a l'Ajuntament el proper 26 de maig i que encapçala Òscar Amenós, que ja va ser escollit en un procés de primàries el novembre passat. La llista estarà formada de manera equitativa per dones i homes i es caracteritza per la seva obertura a persones de diferents àmbits professionals i actives a diverses entitats de la ciutat.

Així, l'assemblea republicana ha donat el vist-i-plau a la incorporació d'una independent en el segon lloc de la llista, la targarina Alba Pijuan. Pijuan és doctora en Teoria de la Traducció per la UAB, especialitzada en la tasca traductora de Manuel de Pedrolo. Treballa com a tècnica lingüista a la UdL i com a professora col·laboradora a la UOC. La número 2 de la candidatura va treballar com a professora d'anglès al Col·legi Sant Josep entre 1997-2007 i a l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida entre 2007-2012. El 2007 ja havia format part de la candidatura d'ERC a les eleccions municipals de Tàrrega.

Durant la seva presentació, Amenós es va mostrar satisfet d'haver "teixit una candidatura plural, oberta a la ciutadania i a les entitats, que faci de Tàrrega una ciutat activa, dinàmica i participativa". L'alcaldable d'ERC ha assegurat que "aquesta candidatura té l'objectiu de fer avançar la ciutat des de l'esquerra i des del republicanisme, aportant des de l'àmbit municipal tot allò que sigui possible per fer efectiva la República Catalana".

La militància d'ERC també va ratificar l'acord amb una altra formació política per a la conformació d'una coalició electoral, que serà anunciada properament, i va donar el vist-i-plau a les principals línies del programa electoral. El partit republicà es prepara així per liderar un projecte ciutadà, obert, progressita i republicà per aconseguir l’alcaldia de Tàrrega a les eleccions del mes de maig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article