Borges suma més de 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys

Crònica Local

Borges suma més de 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys
Borges suma més de 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys | Borges

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) compta amb 158,6 hectàrees de pistatxers des que al 2015 va iniciar el Projecte pistatxo com un dels cinc motors del canal Segarra-Garrigues a la finca Mas Colom de Tàrrega. Aleshores es va començar amb una plantació de 15,3 hectàrees i ara el grup compta amb 24 explotacions col·laboradores de 10 municipis pertanyents a 7 comarques catalanes i 1 comarca de la Franja de Ponent, la Llitera. De les 158,6 hectàrees, 22 es plantaran el setembre d'aquest any i la resta començaran a donar produccions de manera gradual a partir del sisè any de vida, tot i que s'estima que es pugui avançar un any.

L'objectiu principal del 'Projecte Pistatxo' és la cooperació vertical ''win win'' entre el grup agroindustrial i els productors agrícoles, per a la posada en marxa de noves explotacions agrícoles en regadiu, que produeixin pistatxos d'alta qualitat, seguint el model californià en base al 'Know-How' que ofereix Borges a partir dels seus 32 anys d'experiència en el cultiu de pistatxos amb 105 hectàrees en propietat. 

Els passats 8 i 9 de març, un grup de 30 pagesos fructicultors de la zona del Baix Cinca, van visitar la finca de pistatxos del Carquí, propietat de Borges, situada a Guadix, a Granada, amb l'objectiu de conèixer noves alternatives als cultius de fruiters actuals que els permetin incrementar la renda agrària actual. La visita va permetre conèixer el desenvolupament i característiques tècniques, el sistema de regadiu i fertilització emprat, la poda de producció i el vigor productiu d'aquest cultiu, que s'espera que continuï mínim fins als 50 anys de la plantació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article