Tàrrega rebrà 97.000 euros per a les torrasses de fortificació del parc Sant Eloi a través de 1,5% cultural

Crònica Local

Imatge d'arxiu d'una de les torres de Sant Eloi
Imatge d'arxiu d'una de les torres de Sant Eloi | Ràdio Tàrrega

La Comissió Mixta de l'1,5% Cultural va presentar ahir una proposta al ministre de Foment per al finançament de 14 noves actuacions com a conseqüència de la convocatòria publicada el juny de l'any passat. Entre els projectes que hi figuren hi ha la conservació de les torrasses de la fortificació de Sant Eloi de Tàrrega. El Ministeri de Foment aportaria el 75% del pressupost total de l'actuació, que ascendeix a 97.278,23 euros.

En destaca també les obres de condicionament tèrmic, accessibilitat i urbanització del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges. Es tracta de la quarta i última fase. Foment també hi aporta el 75% del pressupost total de l'actuació, que ascendeix a 1.175.000 euros.

En total el Govern espanyol aportarà gairebé 6 milions d'euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric a Catalunya amb càrrec als fons que es generen per a l'1,5% Cultural com a conseqüència de la contractació de l'obra pública.

La resolució provisional que pròximament firmarà el ministre de Foment, permetrà continuar amb el procediment fins a l'adopció de la resolució definitiva, condicionada aquesta a l'aprovació dels projectes i a les aportacions financeres compromeses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article