L'Escola de Música de Tàrrega interpreta una cantata per a cor i orquestra amb les veus de les escoles de primària de la ciutat

Crònica Local

La imatge que presentava l'escenari de l'Espai MerCAT
La imatge que presentava l'escenari de l'Espai MerCAT | Ajuntament de Tàrrega

Concert de gala de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT). Alumnes i professorat del centre van interpretar ahir a la tarda la cantata per a cor i orquestra "Llum i fosca" amb l’acompanyament vocal de les cinc escoles de primària de la ciutat: Col·legi Sant Josep – Vedruna, Escola Àngel Guimerà, Escola Jacint Verdaguer, Escola Maria Mercè Marçal i Escola Pia. Dalt l’escenari es van aplegar un total de 250 joves músics i cantaires en una iniciativa pedagògica de gran èxit. La peça, composada per Ramon Andreu (música) i Laia Terré (lletra), ja s’estrenà l’any passat en el marc del 40è aniversari de l'EMMT. Enguany s’ha repetit l’experiència sumant les veus dels alumnes de 4t de primària de Tàrrega. La cita va tenir lloc a l’Espai MerCAT, sala que es va omplir de gom a gom.

Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, va donar la benvinguda al públic i va posar en valor com la música "esdevé una eina que ajuda els infants a formar-se i a treballar en comú". També va agrair la col·laboració de tots els centres educatius per fer realitat aquest projecte.

El targarí Ramon Andreu fou l’encarregat de dirigir el concert mentre que David Escartín va exercir de narrador. El fil argumental de la peça té com a protagonistes una cuca, una papallona i un mosquit, i es desenvolupa de nit fins a l'albada. La interpretació de la cantata "Llum i fosca" ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

Setmana de Concerts de Primavera de l'EMMT

L'activitat d’ahir es va emmarcar dins la Setmana de Concerts de Primavera de l'EMMT, que també oferirà al públic les següents activitats a l’auditori del centre amb entrada de franc. Avui hi actuaran el grup Contraband, format per contrabaixos del Conservatori de Cervera; i un combo de piano, violoncels i percussió. Demà posarà el colofó un concert de guitarres, piano i cambra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article