Multitudinària manifestació a Tàrrega en una jornada de vaga amb seguiment desigual

Crònica Local

La capçalera de la manifestació passant pel centre de la ciutat
La capçalera de la manifestació passant pel centre de la ciutat | Jaume Solé

Sens dubte la imatge de la jornada de vaga general convocada ahir per la Intersindical-CSC a Tàrrega va ser la multitudinària manifestació que va recórrer els carrers de la ciutat a partir de les 11 del matí. Fonts policials apunten que aproximadament 2.000 persones van participar-hi, cosa que la converteixen en una de les marxes més nombroses que han tingut lloc a la capital de l'Urgell els darrers anys.

Més d'un miler de manifestants es van concentrar a la plaça Riambau, on a les 11 va començar la marxa que va recórrer els carrers de la ciutat i va acabar a la plaça del Carme. Durant el trajecte, al qual s'hi va anar afegint gent, els manifestants, vinguts d'arreu de la comarca, van cridar consignes a favor dels líders independentistes i en contra de la justícia espanyola.  En cloure el recorregut de la manifestació, a la plaça del Carme, va tenir lloc la lectura d'un manifest en defensa dels drets socials i laborals, i de denúncia contra el judici del procés i exigint la llibertat dels presos polítics.

La de Tàrrega era una de les manifestacions convocades al matí durant la jornada de vaga. També se'n van celebrar a Mollerussa, Balaguer, Cervera, Tremp, la Seu d'urgell, Sort i el Pont de Suert. Si bé la de la capital de l'Urgell va ser de llarg la més multitudinària. La jornada de vaga general va acabar amb una manifestació multitudinària a Lleida capital que va congregar 10.000 persones segons els Mossos d’Esquadra, mentre que els organitzadors van elevar la xifra a 20.000 i la Guàrdia Urbana la va rebaixar fins als 5.400.

 

Seguiment de la vaga

Quant al seguiment de la vaga general convocada ahir va ser desigual. Als centres educatius de la ciutat fou força elevada, ja que tant als centres públics com concertats, el seguiment va ser elevat. També va ser majoritari el seguiment als centres d'ensenyament secundari. Segons avança Ràdio Tàrrega, a l'Escola d'Arts i Superior de Disseny Ondara, per exemple, hi va haver un seguiment del 100% de l'alumnat del torn de matí. El cas de les empreses va ser un altre, ja que la majoria va treballar amb normalitat si bé en el sector del comerç va tenir un seguiment de fins al 70%.

 

Tall de l'A-2

La jornada de vaga, però, va començar ben d'hora a Tàrrega, ja que unes 200 persones convocades pels CDR van tancar al trànsit l’autovia A-2 durant més d’una hora. Segons informa el diari Segre, el primer tall va tenir lloc a 2/4 de 7 del matí en sentit Barcelona i deu minuts més tard també en direcció Lleida. Els manifestants van col·locar pneumàtics, plàstics, branques i barreres de seguretat a la calçada. El tall va generar cues quilomètriques i hi va haver moments de tensió amb alguns dels conductors afectats. Al cap d’una hora van arribar-hi sis furgons dels antiavalots dels Mossos amb uns quaranta agents que van desallotjar els manifestants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article