Decàleg del bon animador

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aïllar els qui fomenten actituds irrespectuoses a la graderia
L'objectiu d'aquesta iniciativa és aïllar els qui fomenten actituds irrespectuoses a la graderia | Roman Koester on Unsplash

Editorial

LOURDES CARDONA

Les persones de vegades ens transformem: ens pot passar al volant, quan ens arriba una factura que no esperàvem, quan ens posen una multa, quan el cap ens clava la bronca, quan mirem un partit (tant se val de l'esport que sigui)... també quan qui juga són els nostres fills.

Hi ha pares, avis, germans, tiets... que ens transformem en monstres que gairebé converteixen en un sant el protagonista de "Halloween" de tants disbarats com surten de la nostra boca quan veiem el partit dels menuts des de la grada. Barbaritats que sempre són reprovables, més encara quan les pronunciem sota l'atenta oïda dels infants o, el que és més greu, les hi adrecem. 

Evitar aquesta mena de conductes és l'objectiu del decàleg que podem veure penjat a les instal·lacions del Club Natació Tàrrega des de fa tres anys. Una iniciativa de la junta del club targarí (que compta amb seccions de bàsquet, natació, karate i gimnàstica de manteniment) anterior a la campanya Zero insults a la grada, impulsada el 2016 per la Federació Catalana de Futbol (FCF)  per per "acabar amb les actituds violentes a les grades que massa vegades protagonitzen els pares".

A Tàrrega, segons el CN Tàrrega mai s'ha arribat a l'extrem d'haver d'aturar un partit o d'expulsar ningú del pavelló, però sí que s'ha produït alguna situació que la junta vol evitar de totes totes, com una ocasió que l'àrbitre va advertir els pares d'un equip visitant que si seguien increpant-lo, els expulsaria. Va ser aleshores quan la junta va seguir l'exemple d'altres entitats esportives catalanes i va penjar els cartells, la finalitat dels quals és fomentar que els pares animin els fills des del respecte.

I és que en quin lloc queden els valors que transmet l'esport a la canalla si les graderies són plenes d'actituds poc exemplars? És molt trist que als adults, que se suposa que som els que hem de donar exemple, se'ns hagi d'exhortar a actuar des del civisme! Però és d'aplaudir que hi hagi entitats, com el CN Tàrrega, que treballen per abolir conductes d'aquesta mena, entitats que, en definitiva, posen el seu gran granet d'arena per educar els nostres fills. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article