La Soll celebra l'èxit de la campanya "Zero Plàstics" per FiraTàrrega

Un miler de persones passen pel local de l'entitat durant els dies del certamen

Crònica Local

Una de les cantimplores reutilitzables de La Soll
Una de les cantimplores reutilitzables de La Soll | La Soll

Més de mil persones han passat per La Soll durant la FiraTàrrega d’enguany. El local cooperatiu i autogestionat targarí va oferir una gran varietat de programació i actuacions musicals que va atreure públic de totes les edats. Pel que fa al menjar, La Soll ha servit una gran varietat d’entrepans amb diferents gustos i aptes per a celíacs. En la programació musical i d’oci, l’espai va apostar per la varietat temàtica i es va poder escoltar des de cúmbia llatina fins al punk més targarí.

La Soll celebra també la bona rebuda que han tingut les iniciatives Zero Plàstics i la creació d’una cantimplora durant la Fira del Teatre. El local de la plaça de les Nacions no va utilitzar cap ampolla, llauna o vas d’un sol ús en la seva barra. També cal destacar l’èxit que va tenir la venda de cantimplores de l’espai que a part també es podien reomplir tantes vegades com fes falta amb aigua filtrada i de manera gratuïta.

Des de La Soll s’aposta per un model zero plàstics i per això creu necessari canviar el model d’oci a Tàrrega i apostar per acabar, sobretot, amb els vasos d’un sol ús. Això passa per apostar pels vasos reutilitzables, ja sigui de manera retornable, tal com s’ha fet a l’espai al llarg d’aquesta Fira o sense retorn, tal com fan altres entitats targarines.

Finalment, La Soll també va voler reivindicar la Festa Major de setembre obrint l’espai el dilluns i el dimarts amb diferents actuacions musicals i una paella popular que va comptar amb un centenar d’assistents. Des de l’entitat es considera que s'ha de reformular la Festa Major de setembre i aposta per obrir un procés participatiu amb entitats i consistori per potenciar-la conjuntament i no quedi oblidada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article