Fins a 31 equips participaran enguany al torneig internacional de futbol base de Bellpuig

Esports

Aquest matí s'ha presentat l'edició d'enguany del torneig a la Diputació
Aquest matí s'ha presentat l'edició d'enguany del torneig a la Diputació | Diputació de Lleida

El 24è Torneig Internacional de futbol base Vila de Bellpuig, que se celebra els dies 21, 22 i 23 de juny, s'ha presentat avui a la Diputació de Lleida amb la presència del diputat en funcions Paco Cerdà. La presentació ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; i el president de l’Escola de Futbol de Bellpuig, Jaume Piñol.

El torneig comptarà enguany amb 31 equips distribuïts en les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Això representa que més de 350 nenes i nens jugaran partits durant els tres dies de competició.

Els equips participants són l’Escola de Futbol Bellpuig, el CF Fondarella, la SE AEM, la UE Bordeta, el CE Ivars d’Urgell, l’ENFAF Andorra, el CE Cervera, el CF Mercedarios, la UE Calaf, la UE Alpicat, el CE Vilanovenca, l’EF Artesa de Segre, el Lleida Esportiu, el CF Verdú, i l’equip hongarès de l’Szeged Hungary, que no ha fallat en cap de les 23 edicions que s’ha celebrat el torneig.

L’equip d’aleví dels hongaresos estarà allotjat amb les famílies dels jugadors de Bellpuig. La resta de la delegació hongaresa estarà allotjada a l’alberg municipal. Els organitzadors han programat per al dia 21 pel matí una visita al convent de Vallbona de les Monges, on hi ha les restes de la reina Violant d’Hongria. Aquesta és una visita molt valorada perquè a la porta del convent hi ha un text en hongarès que genera molta complicitat de part dels visitants. En acabar, s’ha previst un dinar a Maldà.

La nit de dissabte, al davant del camp municipal, s’ha previst un sopar popular, i diumenge, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, es podrà viure la festa de la flama del Canigó amb la colla d’Espurnetes.

Durant la seva intervenció, Joan Segura ha recordat que és molt important poder visualitzar el territori i ensenyar que es fan moltes coses i molt ben fetes fora de Barcelona i el seu àmbit d’influència. Així, ha explicat que Bellpuig n’és un clar exemple amb l’organització fa pocs dies del torneig de bàsquet en categoria cadet i ara amb el torneig de futbol base.

Properes edicions

Per la seva banda, Jordi Estiarte s’ha mostrat molt satisfet per la feina que du a terme la junta directiva de l’EF Bellpuig, i ha explicat que de cara a properes edicions es vol potenciar el coneixement de la riquesa artística, cultural i històrica de Bellpuig, així com la potenciació de l’esport femení, que ja tindrà la seva visualització en la propera edició.

En aquest sentit, Jaume Piñol ha assegurat que l’edició número 25 canviarà de dates i es mourà al mes de setembre per aconseguir que puguin venir equips de referència de tot Catalunya, un fet que també va lligat a la circumstància que es disposi d’un camp de gespa artificial des d’aquesta temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article