Nou projecte d'emprenedoria social per retre homenatjar mossèn Garriga

Crònica Local

Mossèn Garriga en una imatge d'arxiu
Mossèn Garriga en una imatge d'arxiu | Associació Alba
Un grup d’entitats targarines, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, estan impulsant el projecte Llavors de Futur. La iniciativa pretén ser un reconeixement a la figura de mossèn Josep Garriga, rector de la parròquia de Tàrrega durant 37 anys i impulsor de nombroses entitats socials de la ciutat que treballen a favor de la inclusió i cohesió social. Aquesta setmana es compleix just 1 any de la seva mort.

"Llavors de Futur" neix dels valors que va promoure mossèn Garriga i que les entitats no només comparteixen sinó que volen que perdurin en el temps. En aquest context és on sorgeix Llavors de Futur, un projecte que potencia el talent creatiu i emprenedor dels joves targarins.

Els principals objectius de "Llavors de Futur" són:
 
  • Fomentar una actitud activa entre els joves per generar idees que donin resposta a necessitats reals de l’entorn.
  •  
  • Afavorir la cocreació, la creativitat, la curiositat, la responsabilitat i el treball en equip perquè els joves adquireixin les capacitats, els valors i les habilitats pròpies de l’emprenedoria.
  •  
  • Difondre models socials alternatius per treballar conceptes com l’economia social i/o col·laborativa.

Seguint aquests objectius, "Llavors de Futur" proposa la creació d’una jornada d’emprenedoria social jove que inclou un concurs d’idees transformadores, inclusives i amb un impacte positiu en el territori, a més del coneixement d’experiències d’altres emprenedors joves. La iniciativa es dirigeix principalment a estudiants de 4t d’ESO dels centres educatius de Tàrrega ja que vol ser un recurs complementari a l’assignatura d’emprenedoria i al projecte de recerca.

La jornada està previst que tingui lloc el pròxim mes de novembre a l’Ateneu de Tàrrega. En la mateixa jornada, es presentaran les bases de la 1r Concurs d’Idees Llavors de Futur i es convidarà a diversos joves perquè expliquin els seus projectes reals i siguin una font d’inspiració per a l’alumnat targarí.

El projecte està liderat per l’Associació Alba – Fundació Alba Futur, Frater, Càritas Tàrrega, la Fundació Privada Tutelar Terres de Lleida, Grup Missions i Mans Unides, la Parròquia Santa Maria d’Alba, la Parròquia Sant Pere El Talladell i l’Ajuntament de Tàrrega, entre altres entitats que va promoure el mateix mossèn Josep Garriga. En paral·lel, les entitats també estan treballant en la creació d’un espai físic a la ciutat en homenatge a qui fou rector de Tàrrega. La proposta, que es preveu inaugurar al setembre, es portarà a terme gràcies a la col·laboració de l’Associació dels Amics de l’Arbre de Sant Eloi. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article