L'Associació Alba porta a Tàrrega el film 'La historia de Jan' amb la presència dels seus protagonistes

Crònica Local

Imatge promocional de la pel·lícula
Imatge promocional de la pel·lícula
Bernardo Moll dirigeix, guionitza i produeix aquest llargmetratge que narra els primers sis anys de vida del Jan, un nen amb síndrome de down, juntament amb la seva mare, l’actriu Mónica Vic i el seu pare, el propi Bernardo. Descrita per la premsa especialitzada com un “boyhood a l’espanyola”.

“L’atzar va fer que el meu fill tingués un cromosoma de més, però també va fer que el Jan nasqués en una familia de cineastes”, explica aquest cineasta madrileny. La historia de Jan és una pel·lícula sobre l’acceptació, l’esforç i la superació que ha estat possible gràcies a una exitosa campanya de 'crowdfunding' a Verkami on es van recollir 34.295 euros per poder realitzar el film.

En Jan va néixer el 2009 canviant la vida dels seus pares. La insesperada notícia que en Jan tenia síndrome de Down va portar el seu pare a escriure un blog i a gravar al seu fill per poder compartir el seu dia a dia i superar les seves pors. Aquesta pel·lícula és el resultat d’aquest bloc i de les filmacions realitzades al llarg de 6 anys. Bernardo Moll ens explica una historia de superació i acceptació des de l’optimisme, el sentit comú i la tendresa.

A Tàrrega es farà un únic passi del film el proper dijous 4 de maig a les 7 de la tarda als Cinemes Majèstic. Les entrades anticipades es poden comprar 'online' a través de la web de la plataforma Screenly o físicament a la recepció de l’Associació Alba o el restaurant El Gat. També es podrán comprar el mateix dia a les taquilles del cinema per 6 euros.

L’Associació Albaes planteja aquest esdeveniment com una acció de sensibilització dirigida a la ciutadania. Alba ha comptat amb el recolzament i suport de l’Ajuntament de Tàrrega per poder portar el Jan i la seva família a l’estrena del film a Tàrrega i també la col·laboració de l’Hostal del Carme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article