El Servei d'Atenció Domiciliària del Consell, adjudicat a l'Associació Alba

Crònica Urgell

El moment de la signatura de l'acord
El moment de la signatura de l'acord | Consell Comarcal de l\'Urgell
El Consell Comarcal de l’Urgell ha adjudicat a través d'un concurs públic el Servei d’Atenció Domiciliària a l’Associació Alba, un recurs que actualment l’estava gestionant l’empresa Clece.

El servei d’atenció a la llar o bé domiciliària és el que s’adreça a les famílies o als individus per tal d’oferir-los uns serveis personals i/o domiciliaris en aquelles situacions en què manca cura i higiene personal, neteja de la llar, preparació dels àpats, acompanyaments, etc, i que manifesten la seva voluntat de poder continuar vivint a casa seva.
Aquest servei està especialment destinat a persones amb discapacitat o situació de dependència, gent gran, però també infants i joves amb necessitats de suport o famílies amb problemàtiques especials.

La proposta presentada per l’Associació Alba ofereix com a millores el treball individualitzat de la persona partint de les seves necessitats, una xarxa de professionals amb capacitat de donar resposta 24h al territori i la possibilitat de sol·licitar serveis complementaris aprofitant els recursos i serveis de l’entitat (bugaderia, neteja, assessoria i tramitació d’ajudes, atenció psicològica, etc). Un tema destacat serà el poder ofertar serveis a tota la comarca a través de futurs punts estratègics com la infraestructura residencial de Sant Martí de Riucorb.

Alba compta també amb professionals especialitzats i un contacte directe amb la xarxa de serveis i recursos del territori tant socials com sanitaris que permetrà donar respostes a les necessitats de les persones.

L’Associació Alba ja fa 1 any que està realitzant aquest servei d’atenció domiciliària per a casos d’urgència, persones o famílies que no tenen tramitada la Llei de Dependència i que no han pogut accedir al recurs del Consell Comarcal. L’entitat continuarà oferint per tant aquesta via d’atenció com un valor afegit al servei.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article