Més de 120 empresaris de l'Urgell i la Segarra participen en la trobada d'Enfoc

Crònica Local

El periodista Albert Om va oferir una xerrada en el marc de l'encontre
El periodista Albert Om va oferir una xerrada en el marc de l'encontre | Associació Alba
Més de 120 empresaris de l’Urgell i la Segarra van participar ahir a la jornada organitzada per Enfoc, serveis formatius i d’inserció de l’Associació Alba, en col·laboració amb el programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa” per donar a conèixer els seus serveis dirigits a les empreses i promoure la contractació de persones en risc d’exclusió (persones amb discapacitat, joves, persones a l’atur de llarga durada, etc) i el seu compromís amb el territori.

Previ a l’acte, es va realitzar la firma del nou conveni entre el programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa” i els ajuntaments de Bellpuig, Agramunt i Cervera per ampliar el servei de formació i inserció que actualment ja s’està fent a Tàrrega a aquestes localitats i comptar amb un tècnic d’inserció i un espai físic d’atenció a les persones i empreses en aquests municipis.

Maite Trepat, directora de l’Associació Alba, va iniciar la jornada agraint a les empreses col·laboradores el seu compromís social i posant èmfasi en “la responsabilitat que tenim totes les empreses per a generar canvis en el territori“. Va destacar el suport del programa Incorpora que ha permès a l’entitat apostar pels serveis de formació i Inserció d’Enfoc i obrir-se a nous col·lectius.

Per la seva banda Jaume Farré, el director del Departament d’Inserció Sociolaboral de la Fundació Bancària ”la Caixa” va explicar que ”a la província de Lleida el Programa Incorpora ha aconseguit en els darrers 10 anys inserir a 4.000 persones en situació de vulnerabilitat gràcies al treball de les entitats socials com l’Associació Alba i a la complicitat de les empreses”.

Des d’Enfoc, la tècnica d’inserció i formació Virtut Ribalta, va voler llençar un missatge a les empreses per ser aliats i promoure un win-win social: “Hem d’establir una relació en que tots hi guanyem. Les persones que busquen feina, les empreses que tenen necessitats de contractació i nosaltres que fem d’intermediaris i volem millorar la qualitat de vida de les persones i donar solucions a les empreses”. Va destacar l’evolució favorable de contractacions laborals passant de 12 insercions el 2012 a 80 el 2016, un 80 % d’aquestes són de persones amb discapacitat.

Parelles professionals, uns testimonis de luxe
El reconeixement a les empreses compromeses socialment es va fer a partir de tres testimonis de parelles professionals (empresari - treballador) on van explicar la seva experiència amb el servei d’intermediació laboral d’Enfoc i els serveis professionals del Centre Especial de Treball de l’Associació Alba.

Entre les experiències es va escoltar la del propietari de l’establiment Fem Cadena de Tàrrega, Roger Prat, que va contractar ara fa un any la Judit Armengol com a reponedora de la botiga: “És una persona metòdica i treballa molt bé, però el que més m’agrada és que no perd mai el somriure, ni en dies de boira! i això és un valor afegit que no té preu. Té un alt retorn per l’empresa”, explicava Roger Prat.

També hi va intervenir el responsable d’Hoteleria de l’Hospital Arnau Vilanova de Lleida, Joan Martí, que des de fa més de 9 anys contracten els serveis de bugaderia de l’Associació Alba generant 8 llocs de treball, entre ells el Joan Cervera que el va acompanyar a l’acte explicant la feina que fa a la bugaderia.

Albert Om comparteix les 10 claus de l’èxit d’una empresa
El periodista Albert Om va voler donar a conèixer en la seva intervenció 10 aspectes claus que ha après durant la seva carrera professional de periodista i comunicador i que també són extrapolables a l’empresa. Va destacar especialment la capacitat de l’elogi i d’admirar als altres, també a la competència; la il·lusió per anar a treballar cada dia; la necessitat de reinventar-se constanment o la dimensió ètica de l’empresa. “No s’hi val tot per a fer arribar el missatge, en el cas d’un periodista, o en el cas d’una empresa seria fer diners a qualsevol preu. La manera com fem les coses ha d’anar lligat a uns valors i a una voluntat de fer el teu entorn una mica millor del que és”, va explicar Om.

L’acte va finalitzar amb una dinàmica conjunta en què es va demanar als empresaris d’escriure alguna necessitat o repte de la seva empresa i convertir-los en un avió de paper. Tots alhora van llençar a l’aire els avions, compartint d’aquesta manera els futurs reptes que tenen per endavant.

Enfoc espera poder repetir anualment aquesta trobada d’empresaris i fomentar d’aquesta manera el treball en xarxa amb les empreses de l’Urgell i la Segarra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article