L’Associació Alba celebra el Dia Mundial de la Discapacitat vestint Tàrrega amb ganxet

Crònica Local

Iniciativa del Club Social Airecel
Iniciativa del Club Social Airecel | Associació Alba

La plaça Sant Antoni de Tàrrega acull una instal·lació artística inclusiva de ganxet que han realitzat les persones del Club Social Airecel i on també hi ha col·laborat altres entitats com l’Associació de Dones Arrel, la Residència Sant Antoni, l’Associació de Comerciants del Casc Antic, l’empresa de llanes Katia i persones a títol individual.


Sobre el projecte de ganxet urbà
L'Urban Knitting o ganxet urbà és un moviment artístic de graffiti inofensiu, una forma d'expressió reivindicativa i pacífica. El seu objectiu és cobrir o folrar espais públics per tal de fer que els carrers siguin més acollidors i càlids. Des de fa anys, persones que assisteixen al Club Social Airecel, un servei d'oci i lleure de Salut Mental, realitzen un taller de ganxet. Aquesta activitat els agrada molt perquè els diverteix i a més, te propietats terapèutiques ja que els manté concentrats, hàbils, els relaxa, etc. Per això, han volgut tirar endavant aquest projecte com a acte de celebració del desè aniversari dels serveis de Salut Mental i l'han volgut a obrir a la ciutadania per a què col·labori a vestir de llana un espai públic de Tàrrega durant el Nadal. Diverses entitats i persones a títol individual s’hi han sumat a través de donacions de material, teixint peces de llana, etc.

Junts defensem els drets, el manifest per al Dia Internacional de la Discapacitat
L’Associació Alba ha aprofitat l'acte d'inauguració d'aquest projecte per defensar els drets de les persones en motiu del Dia Internacional de la Discapacitat fent la lectura d'un manifest unitari de totes les entitats del sector on s’ha reclamat que volen poder gaudir d'un model educatiu per tothom, un envelliment i treball digne i també poder participar de la comunitat - des d'associacions de veïns, casals de barri, esports de base, etc. Així doncs, enguany, s’ha posat l'accent en reivindicar els suports que calen per tal de poder assolir la igualtat d'oportunitats i aconseguir la plena inclusió.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article