Un programa per a ni-nis forma aquest any 217 lleidatans

Crònica Local

La presentació va tenir lloc al Palau dels Marquesos
La presentació va tenir lloc al Palau dels Marquesos | Segre Tàrrega
SEGRE TÀRREGA
Reduir la taxa de l’atur juvenil, que supera el 20%, i reintroduir els joves en el circuit formatiu. Aquests són els objectius del programa d’ocupació juvenil Noves Oportunitats Lleida, que ofereix una alternativa formativa i professional a aquells joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen. En el que va d’any, el programa ha atès un total de 217 joves en sis comarques del pla de Lleida
que cursen un certificat de professionalitat o es preparen per a les proves d’accés a un grau mitjà. La presentació del programa, que es va fer ahir a Tàrrega, va comptar amb la presència de la directora del Servei d’Ocupació de Catalanya (SOC), Mercè Garau, que va destacar que la clau d’aquesta iniciativa és “l’acompanyament, l’orientació i el vincle que es genera amb el tutor, que passa a ser un referent per als estudiants”. Garau va reconèixer que “és un procés llarg, es necessita temps perquè aquests joves trobin el seu espai i el seu treball”, ja que molts d’ells “se sentien fracassats i rebutjats”. Garau es va mostrar preocupada per les elevades xifres de fracàs escolar i d’atur juvenil, que superen el 20%.

A la província de Lleida, el febrer d’aquest any hi havia un total de 1.784 joves de 16 a 25 anys a l’atur, segons xifres de l’Idescat.

Per la seua part, el gerent de l’UTE Noves Oportunitats Lleida, Marcos Febas, va destacar que aquests joves “han patit fracassos i arriben desorientats, per la qual cosa necessiten un suport molt directe i una orientació individualitzada”.

El programa està impulsat pel departament de Treball de la Generalitat mitjançant el SOC i dins del programa Garantia Juvenil del Fons Social Europeu. A Lleida està gestionat per l’UTE Noves Oportunitats, formada per deu entitats socials, centres formatius i empreses d’inserció: Centre Tècnic Ilerdense, Reintegra, Talma, Inlingua Lleida, Sant Joan de Déu, Acser, Ilersis, Prosec, New School i Associació Alba.

Barreres al programa de Garantia Juvenil
La directora del SOC va criticar ahir els requisits que ha posat el Govern espanyol al programa de Garantia Juvenil i que constitueixen “una barrera que deixa fora molts joves”. La Generalitat ha creat un altre programa, Fem ocupació.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article